Vilka är orsakerna till generator misslyckande?

Automotive alternerande generator system ger ström till det primära tändsystemet och de sekundära systemen tillbehör genom en jordad negativ batteri. Generatorn är en förbättring jämfört med tidigare generator system och är utformad för att lägga ut upp till 15 ampere ström under full belastning. Flera delar av en generator kan slitas ut och misslyckas, oftast kräver utbyte av hela enheten eftersom de flesta generatorer är inte av användaren. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta och generator i ca 1 timme. Testa Output


När en generator slits ut, gör den det i etapper. En generator producerar kraft genom att rotera tre plattor över en lindning av koppartråd. Dessa plattor kan misslyckas en i taget och minska, men inte stoppa, uteffekten. När fler plattor misslyckas, faller makten till nivåer som så småningom kommer att leda till att batteriet dör och tändsystemet att misslyckas. Testa utgång regelbundet med en spänningsprovare medan bilen är igång kan ge indikationer på att dessa plattor, eller andra komponenter, bär ut. De flesta bildelar butiker kommer att testa generatorer och batterier gratis, eftersom de då kan sälja delar till ägaren. Om spänningen sjunker under 12 volt, eller strömstyrkan sjunker under 11 ampere när under en belastning, då generatorn kan misslyckas.
Kontrollera batteriets

Många gånger , generatorn kommer att misslyckas från att "stressade" av en död eller döende batteri. Arbetscykeln för den genomsnittliga generatorn kommer att ladda ett batteri medan bilen är igång, och tillbehör som en luftkonditionering eller belysning systemet kommer inte att ge generatorn en paus. Laddning vid maximal kapacitet i dagar eller veckor kan bära ut en generator snabbt, enheten försöker ladda ett batteri som fungerar som en massiv belastning istället för en energi bank, med upp generatorns livslängd på en kort tid. Batteriet kommer att ha en avgift på cirka 12 volt i vila, och kan överstiga 14 volt under laddning. Detta skulle kunna minskas med tillbehör, men spänningen bör inte understiga 12 volt vid normal användning (utom vid start av fordonet).
Lyssna efter ljud

Inuti generatorn är en rotor som snurrar på en uppsättning kullager. Eftersom dessa lagret blir slitna, kan de "fångar" som de utvecklar platta fläckar. Detta orsakar en hemsk racket och kan bli en ihållande skrapande ljud. Ljudet kan vara så högt att det dränker ut ljudet av motorn igång eller ens bilens stereosystem. Det enda botemedlet för typiska ägaren är att byta ut generatorn. Generator ombyggnad företag kommer att ersätta dessa lager, men de är inte av användaren.
Förlorar mark

primära fäste för generatorn fungerar som negativ jord och oftast fästet kommer att kopplas till fordonets ram med en stor kabel. Denna kabel hålls på fästet med en bult, och det är känt att bli lös eller frånkopplad. När generatorn förlorar sin marken, kan det bli skadad, eftersom överspänningar och kan orsaka katastrofal skada på spänningsregulatorn inom den. De flesta generatorer tillverkats sedan 1980-talet har interna spänningsregulatorer, som kan variera i design. Om elektroniken är en billig märke, kan spänningsregulatorn överladda batteriet eller till och med förstöra det elektriska systemet av bilen från extrem överspänningar. Dra jordledningen eller flätade remmen till generatorn mount, och kolla den ofta. Addera Belt Slippage

En sliten eller skadad drivrem kan glida på generatorns remskiva , vilket gör att enheten för att släcka en reducerad spänning. Detta åtföljs ofta av ett högt tjutande ljud, men det kan vara svag och knappt märkbara. En halka bälte kan göra generatorn TA FÖR LITET BETALT AV systemet, som så småningom kommer att döda batteriet och skada generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64188.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.