Hur kan man kontrollera om överladdning av ett bilbatteri

Bilbatterier varar inte för evigt. De flesta kvalitet batterier bör dock tjäna sitt syfte för fyra till sex år. Om du har en bil batteri som plötsligt förlorar sin laddning, är döende helt, eller behöver bytas, kan du ha ett problem med överladdning. Den överladdning av bilbatterier är en av de främsta orsakerna till förtida batterifel. Detta beror på en funktionsstörning spänningsregulator, en inbyggd komponent i de flesta moderna generatorer. Om överladdning är ett problem för din bil, det är ett enkelt, billigt sätt att kontrollera ditt batteri. Saker du behöver
Voltage mätare med digital avläsning
Visa fler instruktioner
1

börja testa med bilen avstängd. Öppna huven och ta bort eventuella sköldar som täcker batteriet och /eller batteripolerna.
2

Placera den positiva ledningen på din voltmeter på batteriets pluspol. Den positiva terminalen har ofta en röd kabel och präglas av ett plus (+) tecknet. Anslut därefter minuskabeln av voltmeter till den negativa polen på batteriet. Den negativa terminalen har ofta en svart kabel och indikeras av ett minustecken (-). Tecken
3

Titta på behandlingen på din voltmeter. Om du använder en mätare med en digital avläsning, bör du se till att batteriet producerar cirka 12,4-12,9 volt. Detta är din baslinje läsning. Något mindre, och batteriet är inte helt inte laddat eller på annat sätt skadas.
4

Starta ditt fordon.
5

Anslut de positiva och negativa ledare i din voltmeter till motsvarande tjänster på batteriet igen.
6

Notera avläsningen på din mätare. Om mätarens avläsning legat på 14,8 volt eller högre, då batteriet överladdning och är i riskzonen för att bli ruinerade. Du bör ta din bil till en kvalificerad mekaniker, eftersom generatorn kan behöva bytas ut eller, om möjligt, spänningsregulatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64947.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.