Felsökning av ett bilbatteri

Om du har ägt och drivit en bil för mer än fem år, är chansen att du har stött på ett problem med batteriet. De flesta 12-volts batterier varar mellan tre och fem år. Under denna period, dock kan batteriet laddas ur eller misslyckas av olika skäl. Du kan utföra några grundläggande tester för att felsöka och diagnostisera problemet. Saker du behöver
Digital voltmeter
Wrench in
Stålborste
12-volts batteriladdare
Ögonskydd
Handskar
Visa fler instruktioner

1

Stäng av alla bilens elektriska tillbehör. Koppla mobiltelefoner eller andra enheter som är anslutna till fordonets laddningssystem. Ta ut nyckeln ur tändningen.
2

Öppna huven och leta reda på batteriet. På grund av eller kåpor batteri, kan du inte se batteriet omedelbart. Ta bort eller kåpor. Ta bort alla skydd i plast som svepning batteripolerna.
3

Kontrollera för korrosion på batteripolerna som kan orsaka att batteriet laddas ur eller att begränsa dess förmåga att laddas korrekt. Om du ser korrosion på anslutningarna eller befattningar, rengör dem noggrant med en liten stålborste. Torka av batteriet med en gammal trasa, ett batteri som omfattas av grime är mer benägna att släppa än en ren, välskött batteri
4

Kontrollera åtdragningen av batteripolerna och kablarna.. Om du kan slingra terminalerna, de är för löst och det kan vara orsaken till batteri misslyckande. Dra åt klämmorna på polerna med lämplig nyckel. Kontrollera kablarna som går till batteriet. Om kablarna inte är ordentligt ansluten till terminalerna, måste du refasten dem. Byt ut kablarna om de är skadade.
5

Kontrollera aktuella laddningstillstånd i bilbatteri. Bifoga en digital voltmeter till batteriet själv. Börja med att kontrollera att voltmetern är inställd på 12-volt skala och fortsätt sedan genom att ansluta mätarens positiva och negativa test leder till de positiva och negativa polerna på batteriet. Värdet på den digitala mätaren bör vara cirka 12,6 volt om batteriet är laddat och fungerar korrekt. Om behandlingen är 12,4 eller mindre, bör batteriet laddas.
6

Ladda bilbatteri med en 12-volts laddare. Låt batteriet laddas fullt och att sitta 12 timmar efteråt. Testar om batteriet med din digitala mätare. En annan låg läsning skulle indikera att batteriet är oförmögen att upprätthålla en avgift och måste bytas ut.
7

Kontrollera att problemet ligger hos batteriet och inte generatorn. Fäst voltmetern till batteripolerna när bilen går på tomgång. Om mätaren visar någonstans i intervallet 13,5-14,5 volt, är din avgiftssystemet fina, mindre än 13,5, dock indikerar ett problem med generatorn istället batteriet
<. br> .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66831.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.