Hur man berättar när din Serpentine Belt går dåligt?

Den serpentin bälte är ett bälte i en bil som används för att driva flera enheter som inte är anslutna till själva motorn, såsom vattenpump, generator och A /C pump . Även detta bälte kan pågå hela fordonets livslängd, kan det börja att försämras under tung användning. Om dina Serpentine belt pauser du inte kommer att kunna köra din bil så det är viktigt att du diagnostisera problem och få det ut så fort som möjligt om du känner att det är på väg att bryta. Saker du behöver
Bil
Ficklampa
Dental Mirror
Visa fler instruktioner
1

Kör din bil och lyssna på motorn. Om det finns ett gällt skrikande eller kvittrande ljud som kommer från under huven, kan din Serpentine belt vara dåligt.
2

Öppna huven och leta reda på Serpentine belt. Bältet är en stor svart bälte som löper genom flera av fordonssystem. Du bör kunna se en del av det vid första anblicken på motorn (den är tjock och svart).
3

Inspektera den del av bältet i lätt vy. Om bältet har synliga ligt eller ribb kan det vara dags att byta. Leta efter sprickor i bältet. Vissa sprickor är normalt, men om det finns fler än tre sprickor per tum eller om sprickorna är mer än halvvägs genom bandet kan det vara dags att byta ut det.
4

Shine ficklampan i motorområdet och använda en dental spegel att inspektera mer av bältet. Var på utkik för ribb eller hudsprickor från steg 3.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64496.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.