Topplockspackning Problem

Huvudet packningen är gjord för att täta utrymmet där motorn ventilstyrning och motorns cylinderblock möts. Den motorblocket och ventilstyrning huvud omges av kylkanaler som gör att vatten från radiatorn att cirkulera mellan dem, och hålla motorn från överhettning. Den topplockspackning sig blir en kritisk komponent genom att avskärma någon kylvätska från att komma in i motorn korrekt. Blåst topplockspackning symptom

Det största problemet med huvudet packningar är att de blir "blåst" eller börja läcka mellan topplocket och motorblocket. En läckande topplockspackning tillåter kylvätska att läcka in i cylindrarna, vilket orsakar en vit rökig urladdning och en eventuell sötsliskig söt lukt.

De första symtomen som du kanske märker bakom ratten är en grov kör motor eller en som börjar att ur funktion. Kontrollera motorn ljuset kan komma på eller bara flimmer, och det kan vara en förlust eller makt också. Om du kolla under huven, kan du hitta en mystisk förlust av kylarvätska som inte läcker från slangarna eller fixturer. Om någon eller alla av dessa symptom, kan du ha en blåst topplockspackning.

Du kan ta någon bil som du kanske tvivlar på att en kvalificerad mekaniker och ha motorn provtryckas. Detta förfarande kommer att avgöra om det finns en läckande topplockspackning problem, eller något annat som har gått snett. Addera Manuell lösning

Det mest uppenbara sättet att reparera en läckande huvud packningen är att få den utbytt, av en behörig mekaniker eller dig själv. Den faktiska kostnaden för packningen blir lätt överkomligt, men kostnaden för arbetskraft från en bil affär kommer du tillbaka hundratals dollar.
P Om du kan göra det själv, kommer du att spara mycket pengar, men beroende på din nivå och rätt verktyg, gör det ta en dag eller två för slutförande. Väg att när du överväga att byta ut din egen topplockspackning.
Tillsatslösning
p Det är en radiator tillsats gjord med natriumsilikat som kommer att plugga upp mindre topplockspackning läcker, och kan vara värt ett skott innan det eller göra det själv. Dessa natriumsilikat tillsatser kan hittas på de flesta bil-butiker, och Chrysler sätter denna formel i sin frostskyddsmedel för Leak Prevention, så detta är inget fly-by-night formel.

Du måste koppla bort värmeelementet och spola frysskydd ut innan det, men det kommer att ta mycket mindre tid än en topplockspackning byte. När behandlingen är klar, spola ut sealer och ersätt med nya frostskyddsmedel.

Följ anvisningarna för att försegla din topplockspackning på förpackningen, eftersom de i allmänhet instruera dig att lägga upp den först och sedan köra bilen för en viss mängd miles för att täta läckan. Som sealer tar tag kommer du att märka en jämnare gång motorn och en liten vinst på makten. Någon vit rök från ditt avgassystem kommer att försvinna, och tätningen kommer att vara komplett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64208.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.