Felsökning av en uppströms Oxygen Sensor

En O2-sensor mäter innehållet i avgaserna som kommer ut ur motorn. Dessa typer av sensorer är typiskt ansluten till katalysatorn eller avgassystemet för att mäta hur många giftiga material avges från motorns förbränningsrum. Även om detta kan vara användbart för kontroll av utsläpp, kan det hindra fordonets prestanda om sensorn misslyckas. Efter ungefär 100.000 miles, om din motor har problem med tomgång eller börjar misständningar, kan det bero på en dålig syresensor. Dock bör du felsöka problemet först innan du byter något. Saker du behöver
Voltmeter
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Höj din bil på pallbockar vid behov. Palla upp på frontjacket punkten ligger bakom radiatorn.
2

Koppla den elektriska anslutningen till O2-sensor. Den uppströms syresensorn är normalt återfinns på grenröret som är bultad till motorblocket. Det kan vara så långt upp på avgassystemet som grenröret rören ligger i framsidan av motorn under huven. Sensorn ser ut som en plugg sticker ut ur avgasrör och kommer att vara den enda kontakten in i avgassystemet.
3

Anslut voltmeter till den feedback tråden och marken på O2-sensor . Den feedback tråd bly och jordledningen syns när du drar ur fabriken sele från sensorn. De leder är vad fabriken sele ansluter till. Det kommer att finnas två leder. Man kommer att vara den feedback tråd, kommer den andra att vara marken. Den exakta inriktningen av ledningarna beror på ditt fordon. Du kommer att behöva rådfråga den särskilda bilens instruktionsbok.
4

Vrid på voltmetern till "millivolt".
5

Starta motorn och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur.
6

Notera spänningen. Det bör fastställas vid ungefär 150 millivolt efter första starten. Rev motorn och kontrollera voltmeter (du kan behöva en assistent för detta). Voltmetern läsning bör sjunka tillfälligt när gasspjället öppnas, och då borde läsa något högre än 150 millivolt Eftersom gasspjället återgår till viloläge. Det bör så småningom bosätta sig tillbaka till 150 millivolt. Om detta inte sker, då O2-sensorn är dåligt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64194.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.