Min Tundra s blinkers blinkar inte

Blinkers är ganska universella. Ladda från batteriet vägar genom tändningslåset till reläerna blinkers. Reläerna avbryta signalen i ett mönster tillåter lamporna att blinka på och av. De tänkbara problem är begränsade till problem med omkopplaren, reläer eller lampor på grund av den förenklade systemets natur. Diagnostisera problemet tar bara ett par minuter. Reparera frågan bör ta cirka 15 minuter för de flesta reparationer. Saker du behöver
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

Slå på fordonet och aktivera blinkers. Titta på driften av lamporna på båda sidor av fordonet.
2

Byt lampan om främre eller bakre signal på ena sidan blinkar snabbt och motsvarande ljus på samma sida gör ingenting.

3

Byt säkringen om varken fram eller bak tänds där du dra i spaken. Säkringen panelen är typiskt placerad i motorrummet eller under instrumentbrädan. De flesta fordon kommer att ha separata blinkers för passagerar-och förarsidan.
4

Byt reläet blinkers Om säkringen är fin och ljus på ena sidan av fordonet inte kommer på alls, eller bara slå på utan att blinka. Säkringen reläet är ett silver, cylindrisk plugg placerad under instrumentbrädan i närheten eller på gruppcentralen. Vissa fordon lokalisera reläet i motorrummet gruppcentralen. Reläerna drar bara ut som säkringar. Du kommer att ha en utsedd för varje sida av fordonet.
5

Testa växeln. De flesta blinkers är tre-vägs omkopplare verkar båda signalerna, och ett tredje element, såsom starkt ljus eller farthållare. Byt ut omkopplaren om den tredje funktion av signalen gör ingenting. Ta bilen till en professionell för att byta ut växeln.
6

Spåra ledningar. Kabeldragningen mestadels kommer att skyddas, så titta på anslutningarna till lamporna, och inspektera dem för rost, korrosion eller skador. Rita linjerna så långt du kan för att leta efter skadade kablar. Byt ut vid behov. Ta bilen till en professionell för att ha sladdar eller kontakter ersätts om du inte är bekant med skarvning elektriska ledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66047.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.