Hur man gör en felsökning på en 1993 Chevy Truck

Chevrolet lastbilar tillverkade före 1996 predate strömmen, standard On-Board Diagnostics (OBD), så att äga en OBD-II-skanner inte kommer att hjälpa dig att diagnostisera motorproblem i en ' 93 Chevrolet lastbil. Skannern kommer inte förstå kodning och kabeln passar inte i det löpande bandet diagnoslänkmeddelandet kontakt. Men hämta felkoder och diagnostisera en '93 Chevy truck motorn är fortfarande lätt. Du kan göra jobbet med papper, en penna och ett gem. Saker du behöver
Pen
Papper
Paperclip
Visa fler instruktioner
1

Leta reda på ADSL-kontakten i din '93 Chevy truck. Det bör vara på förarsidan, under instrumentbrädan och nära rattstången. Den är gjord av plast och har 12 pin-slitsar.
2

Böj ett gem i en rak tråd, sedan böja den till en tight "U"-form. <
br> 3

Placera båda ändarna av U-formade gem i ASDL. Gemet har att koppla ihop de två spåren på den översta raden i butiker. De kommer att vara på slutet av raden längst till höger, och det kommer att vara bredvid varandra.
4

Placera din nyckel till Chevy tändningen och vrid den, men inte starta motorn .
5

Titta på "check engine" light. Det kommer att börja blinka. Chevy felkoder är två siffror. Den första siffran kommer att representeras av en lång blixt. Sekundära siffror kommer att förmedlas genom snabbare blinkar.

Till exempel kommer felkod 16 vidarebefordras med en lång blinkning och sex korta. Skriv koderna ner som "check engine" light skickar dem. Du kommer att behöva hitta koden definitioner, men du behöver inte köpa en uppslagsbok. Vissa webbplatser arkivera äldre, icke OBD-II felkoder (se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66178.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.