Hur berätta om din bil är låg på Freon?

Med tiden kan bilens luftkonditioneringssystem läcka ut tillräckligt freon att kräva en påfyllning. Detta är en normal företeelse på grund av täta krympning och kompressor inaktivitet under de kallare vintermånaderna. Kontrollera ditt system för att avgöra uppladdning behov kräver användning av A /C mätare och en termometer. Den kompetensnivå som behövs är väl inom ramarna för den genomsnittliga hem mekaniker, och de verktyg som krävs finns tillgängliga för försäljning eller uthyrning i de flesta stora bildelar butiker. Saker du behöver
A /C mätare
Termometer
Visa fler instruktioner
1

Fäst mätarna till motorportarna av fordonet som ligger på luftkonditioneringen linjer. Den lågt tryck port kommer att vara mellan ackumulatorn - placerad på passagerarsidan av brandväggen - och kompressorn. Den högt tryck port ligger på linjen mellan kondensorn - placerad framför kylaren - och förångaren på brandväggen. Se servicehandboken för mer information om den exakta platsen för din bil.
2

Starta motorn och sätter på hällen luftkonditioneringssystem max A /C. Om systemet har en switch återluft eller knappen, välj återluft. Sätt i en termometer i mitten luftkonditionering vent på instrumentbrädan.
3

Låt några minuter för kompressorn att cykla och trycket att stabiliseras, och läsa spårvidd avläsningar. I ett normalt system, kommer lågtryckssidan läste någonstans från 25 till 45 psi, beroende på utetemperatur. Högre utetemperaturer orsakar högre spårvidd avläsningar. Den högtryckssidan kommer att läsa mellan 250 psi och 400 psi, återigen beroende på yttertemperaturen. Avläsningar lägre än detta, på båda sidor, indikerar låga köldmedium nivåer.
4

Läs av temperaturen på termometern. Inne temperaturer som 40 grader Fahrenheit eller lägre än utomhustemperaturen ange normal systemfunktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64584.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.