Hur man känner igen tecken på att du har en blåst topplockspackning

Den topplockspackning är en tunn metall mall som sitter mellan topplocket och motorblocket. Packningen ger en lufttät tätning som förhindrar kylmedel eller motorolja från att läcka in i cylindrarna och förorenar motorn. När en packning blåser, ofta på grund av överhettning av motorn, misslyckas det att täta ordentligt och börjar läcka. Detta kan orsaka en mängd problem, från kronisk överhettning till oljeutspädning. Om du misstänker att du kan ha blåst en packning, finns det några symptom som kan hjälpa till att diagnostisera problemet. Instruktioner
1

Titta på temperaturmätaren på instrumentpanelen. Kronisk överhettning av motorn är ett vanligt symptom på en trasig packning.
2

Stäng av bilen och låt motorn svalna helt. Öppna huven och ta bort kylvätskan locket overflow tank. Om du hör en pop, innebär detta att kylsystemet har varit trycksatt även när motorn är kall, vilket kan vara ett tidigt tecken på en trasig packning.
3

Ta bort kylarlocket och starta bilen. Låt bilen värmas upp och rev motorn. Om din packning blåses, kommer luftbubblor åker upp från radiatorn.
4

Watch för vit rök eller vattendroppar kommer ut ur avgasröret. Doftande vit rök från en varmkörd motor indikerar en kylvätska läcka, ett symptom på en trasig packning.
5

Kontrollera motorns kylvätska. En plötslig nedgång i kylvätskenivån med några uppenbara läckor indikerar också en allvarlig kylvätska läcka, vilket kan vara ett tecken på en trasig packning.
6

Kontrollera motoroljan. Om oljan på mätstickan ser mjölkig eller skummande, eller om det finns en mjölkig ring runt oljelocket, indikerar detta att kylvätska läcker in i oljetråget, ytterligare ett tecken på en trasig packning.
7

Var uppmärksam på hur din bil känns när du kör. En motor som klickskott, går trögt eller går på tomgång grovt kan ha en trasig packning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64067.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.