Hur vill kolla en radiator för läckor

Det finns två typer eller kompositioner av radiatorer som finns i dagens fordon: den all-metal kylare, som finns i fordon sedan deras uppfattning, och den sammansatta kylaren, som har tagit sin plats för det mesta . Det har plasttankar på sidorna och en aluminium kärna. Sidorna och kärna hålls ihop med en krusningsförfarande. Det största problemet är att de spricker lätt. Sprickorna brukar dyka upp på toppen plasttank som spänner över de två sidotankar. Sprickorna dyker upp till den ena eller den andra av kylare, eller genom krimpning på sidorna. Saker du behöver
Kylsystem tryckprovare
Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven på bilen och se till att motorn är kall. Ta bort kylarlocket. Fyll kylaren med så mycket vatten som möjligt. Detta gör det lättare att pumpa tryck i kylaren med den reducerade ledigt utrymme.
2

Fäst testaren kylvätsketryck på kylarlocket öppningen och vrid handtaget för att dra åt den så den är tät. Pumpa trycket testare och titta på manometern på det. Pumpa upp till 15 pounds - ingen högre, eftersom det skulle kunna knäcka radiator med mer tryck
3

Kontrollera kylaren på alla sidor och undertill för läckan.. Om inget läckage, kolla vattenpumpen, alla slangar, insugningsröret, värmeelementet drain på brandväggen och pluggar frysa. Kolla spjällhuset om det upphettas.
4

Kontrollera under fordonet. Om vatten ses släppa framifrån botten av transmissionen, pluggar bakre frysa mellan motorn och växellådan läcker.
5

Reparera vid behov. Pumpa tryckprovare upp en gång till efter reparationen för att kontrollera att det var en bra fix. Om inga läckor finns, kolla kylarlocket för en dålig gummipackning och våren för spänning. Byt ut om den är skadad eller defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64020.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.