Hur man kolla CV Joints

A CV (konstant hastighet) gemensamt är en drivaxel som är ansluten till transmissionen i ena änden och till hjulet på den andra änden. Överföringen vänder CV-leden vid ingrepp, som vänder hjulen. Varje ände av CV-leden har en gummistövel som skyddande täcker en smord bäring. Vanligaste reparationer CV lederna är på grund av misslyckandet i gummistövel. Om skadad, kommer boot rensa smörjmedel från äventyras området. Utan smörjmedel kommer metallen mot metall precisionstillverkat bäring misslyckas. Saker du behöver
Bil lyft (sida vid stil) katalog Shop ljus
Skyddsglasögon
skyddshandskar
Visa fler instruktioner
1

provköra fordonet. Bevis på drivknut misslyckande är ett klickande eller knastrande ljud, framförallt när man gör vändningar, vibrationer som intensifieras med acceleration, ett surrande ljud som intensifierar med hastigheten av däcket eller ett akustiskt och fysiskt clunk vid acceleration och retardation.

2

Placera fordonet på sidan-med bil lyft (för att avbryta suspension) i neutral växel med ratten upplåst och motorn avstängd.
3

Sätt på skyddsglasögon och handskar och få en butik ljus.
4

Leta CV lederna. Alla framhjulsdrivna bilar har främre drivknutar. Några fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrivna fordon enhet kommer att få drivknutar i fram-och bakaxlarna.
5

Titta på landningsstället på varje hjul och knoge montering. En äventyras CV boot kommer att ha rensas Tjock och mosig smörjfett som drivknut snurrar med hög hastighet. Tydliga bevis på fettet blir beläggning av chassikomponenter nära CV-leden.
6

Inspektera yttre stövlar placerade direkt bakom varje hjul för eventuell sprickbildning eller riva. Använd butiken ljus för bättre visuell medhjälpare och snurra däcket att inspektera hela omkretsen av bagageutrymmet. Manipulera hjulet utåt och sedan inåt (med ratten upplåst och fordonet i friläge, kommer du att kunna göra detta från under fordonet) för att komprimera dragspel formade boot. Inspektera noggrant dalarna i dragspel boot, eftersom detta är ett troligt område i bagageutrymmet för att börja att försämras.
7

Inspektera axel drivknut för fysiska skador som att vara böjd. Detta skulle orsaka en allvarlig vibration vid körning.
8

Följ längden av axeln till den inre drivknut boot där den gemensamma ansluter till transmissionen. Inspektera noggrant stövlarna vid denna korsning också. Vissa fordon kommer att ha synliga inre drivknut axlar. Om så är fallet, inspektera stövlar på dem också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64007.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.