Tecken på låg frostskyddsmedel i en bilmotor

frostskyddsvätska är en viktig komponent i en bil. När en bil kör låg på frostskyddsmedel, uppstår problem. Ibland tecken på låg frostskyddsmedel kan gå obemärkt för en stund. När frostskyddsmedel nivåer blir tillräckligt låg, dock, börjar en bil som uppvisar tillräckligt skyltar som uppmanar ägaren att få den kontrollerad av en mekaniker. Veta tecken på låg frostskyddsmedel kan hjälpa föraren att undvika dyrare reparationer i framtiden. Funktion

Antifreeze arbetar inom ett bilens kylsystem. Det hindrar vätskor inom det systemet från att frysa till fast form. Den vanligast använda formen av frostskyddsmedel är etylenglykol. Det är föredraget eftersom det är billigt, kan blandas med vatten i vilket förhållande som helst, inte reagerar kemiskt med andra ämnen inom en bilens kylsystem och har en lämpligt hög kokpunkt.
Lukt

En av de vanligaste tecknen på låg frostskyddsmedel i en bil är en söt lukt som är ständigt närvarande i ett fordon. När en förare upptäcker en sådan doft, bör han kontrollera brädan under mattan på passagerarsidan av fordonet. All vätska eller fukt upptäcktes det sannolikt att vara frostskyddsmedel som läcker från bilens värmeelementet.
Fet film

annat vanligt tecken på låg frostskydd i en bilmotor är en fet typ av film på insidan av fönstren. Denna film är ofta misstas som vanligt smuts som har samlats i en bil, men den återkommer direkt efter att rengöras. Förare bör vara medveten om att det oftast signalerar låg frostskyddsmedel i en bil som har resulterat från en läcka i värmeelementet.
Ingen värme

Låg frostskyddsmedel i en bilmotor vanligtvis gör sin värme att sluta fungera. Detta symptom är normalt bara märkt under vintermånaderna, när en förare förlitar sig på värmen för att vara bekväm i hennes bil. Detta symptom är också ofta på grund av en felaktig termostat. Behöver dock låg frostskyddsmedel ska uteslutas, och värmeelementet bör undersökas för läckor.
Förebyggande /Lösning

tecken på låg frostskyddsmedel brukar resultera från en läcka i bilens värmeelementet. Sådana läckor uppstår vanligtvis när en bils frostskyddsmedel och kylsystemet inte spolas på ett rutinmässigt. Detta orsakar rost att bygga upp inom bilens kylsystem, vilket leder till läckor i sin värmeelementet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63990.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.