Felsökning av en 1984 Honda Accord som har ingen gnista när den är varm

Om din 1984 Honda Accord har ingen gnista när det är varmt, måste du testa tändsystemet. Flera tester används, inklusive en gnista test för att se spolen och distributören fungerar korrekt. Tändsystemet - för tillämpningen av denna diagnos - består av spole, fördelare, tändstift, kablar plugg och tändare. Du bör alltid använda isolerade verktyg när du arbetar med tändsystem. Saker du behöver
Isolerade tändstift tänger tändkabeln
Voltmeter
Set uttag
Marker
Icke-metalliska bladmått
Visa fler instruktioner
1

Dra i änden av spolen tråd utanför distributörens spolen tornet. Håll tråden, med de isolerade tänger, ungefär en 1/2-tums från motorblocket, men inte när det finns krom.
2

Instruera en hjälpare för att starta motorn över för en till två sekunder. Titta att se om tråden gnistor - en blåvit gnista ska hoppa till metallen medan motorn vevar
3

Stäng av tändningen.. Om det fanns gnista är spolen fungerar korrekt. Om det inte fanns någon gnista, vrid voltmeter till ohm. Dra den andra änden av spoltråd utanför spolen. Stick voltmetern mönja in i en ände av tråden och den svarta kabeln i den andra änden av kabeln. Om behandlingen är över 12.000 ohm, är spolkabeln dåligt.
4

Byt tändkablarna och testa igen.
5

Match-märket fördelarlocket till kroppen på fördelaren, med användning av en markör. Avlägsna fördelarlocket, med hjälp av lämplig sockel. Markera positionen för rotorn, med hjälp av markören. Avlägsna rotorn, med hjälp av lämpligt uttag.
6

Vrid vevaxeln, med hjälp av lämpligt uttag på vevaxeln bulten, tills reluctor ställer upp med statorn ändar. Mät gapen mellan reluctor och statorn. De luftspalter måste vara lika.
7

Lossa stator-till-distributör skruv om luckorna är inte lika. Justera stator-till-reluctor luftspalter, sedan dra åt skruvarna. Försök igen. Om bilen fortfarande inte har gnista, fortsätta att testa.
8

Kontrollera tändaren genom att koppla loss ledningarna från tändaren enhet (inkapslad inom distributören). Ställ voltmeter till volt. Tryck på den röda ledningen till den blå kabeln och den svarta kabeln till en känd god jord. Notera avläsningen. Låt den svarta kabeln på den kända goda jorden och röra den röda kabeln till den svart /gula kabeln. I båda fallen bör du ha batterispänning. Byt ut tändaren om ingen spänning finns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67776.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.