Hur man diagnostiserar en Bad Motor Mount

motorfästen stödjer en bil motor och transmission. En dålig motor mount kommer inte riktigt begränsa och dämpa motor eller växellåda, vilket kan resultera i skador. En motor eller växellåda som rör sig för långt eller alltför snabbt på grund av en dålig motor mount kan slå objekt i motorrummet eller sidan av motorutrymmet själv. En dunkande ljud från motorutrymmet under snabb acceleration eller retardation är den vanliga tecken på en dålig motor mount. Om du hör detta ljud, bör du inspektera och reparera motorfästen innan allvarlig skada inträffar. Saker du behöver
Ficklampa eller arbeta ljus
brytjärnet
underläggskilen
Visa fler instruktioner
1

Ställ fordonet på en plan yta. Placera stoppklossar framför och bakom de bakre hjulen på fordonet för att begränsa rörelse framåt och bakåt. Lyft huven.
2

Använd ficklampa eller arbeta ljus för att lokalisera motorfästen. Fästen kan vara placerade på toppen och botten av motor och transmission. Det exakta antalet och placering av fästen kommer att variera beroende på vilken modell av fordonet. Addera 3

Inspektera varje fäste för problem. Mounts som är skadade, visar områden av slitage eller har korrosion måste bytas ut.
4

Stå åt sidan av fordonet med iakttagande av motorn och eventuella synliga övre fästen motor. Ha en hjälpare starta motorn. Instruera hjälpare att trycka och stadigt hålla bromspedalen samtidigt placera fordonet i enhet. Observera motorn och övre fästen. Motorn bör röra sig smidigt, utan plötsligt ryck. Rörelser som är snabba eller över en halv tum indikerar ett motorfäste problem.
5

ha hjälpare flytta fordonet i backen och återigen observera för rörelser. Har figuranten långsamt skifta mellan frekvensomriktaren och vända ett par gånger. Notera om motorn rör sig mer på ena sidan, fram eller bak. Motorn kommer att gå mer på sidan bifogas dåliga fästet eftersom det dåliga fästet tillåter friare rörlighet. Har hjälparen sätter bilen i parken och stäng av motorn.
6

Använd spett för våld av varje motor mount. Böj fästet både mot och bort från motorn. Mounts ska ge något, men bör inte röra sig snabbt eller fritt.
7

Använd spett för våld mellan motorfästet s fästplatta och monteringsytan av fordonet. Rörelsen kommer att indikera lösa eller skadade bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66996.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.