Tecken och symptom på en beslagtagen Motor

En bilens motor är som en känslig balett eller en konstsim evenemang, allt måste fungera i perfekt harmoni eller det hela kastas bort. En motor, dock inte bara få upp och börja om. Det orsakar oftast stora skador när alla dess delar inte fungerar som de ska. En sak som kan hända är att motorn kan utnyttja. Kärvar motorn är när en huvudkomponent slutar röra sig, stannar hela motorn. Ingenting

När en motor griper, är det kontrollampa tecken ingenting. Du försöker vända fordonet över, och all elektronik verkar fungera: radio sätts på, blåser Värmefläkt och de tänds. När du försöker vev bilens motor men, händer ingenting förutom ett högt clunking buller från bilens startmotor påverkar motorns svänghjul.
Inside-out

När en motor griper, många gånger är det på grund av en intern komponent lossnar och logi mot en annan komponent. Ibland, denna komponent - typiskt en kolv vevstake - kan tränga motorblocket och tränga igenom till utsidan. I vissa fall, kan den komponent som nu piecred genom motorblocket ses uppifrån.
Burning Wires

När en motor griper och kan inte längre flytta, kommer startmotorn försöker fortfarande att starta motorn när nyckeln vrids. Eftersom startmotorn inte kan stänga av motorn, kan de elektriska ledningarna överhettas och börjar röka, en kontrollampa tecken på en beslagtagen motor.
Testa
p Det finns ett fåtal sätt att testa om en beslagtagen motor, men en procedur framstår som den mest tillförlitliga. Försök att slå på vevaxelns remskiva på motorn - den stora remskivan i mitten av motorn. Det bästa sättet att göra detta är att ta bort alla tändstift, placera en stor hylsa på vevaxeln bulten och vrid sockeln med en stor breaker bar. Om veven inte rör sig, är det mycket troligt att motorn väcks.
Precursors
p Det finns gott om varningar som ges innan en motor griper. De första stegen är mycket lätta knacka ljud eller ens en svag knackar ljud. Du vet att slutet är nära när du hör vad teknikerna kallar en "död knock." Detta är ett högt knackar sound som saknar metalliska pinga ljud. Detta "döda knock" är vanligtvis den kolv vevstake slår motorns vevaxel.
Reparera

reparera en grep motor verkligen beror på vad som faktiskt orsakade gripa. Typiskt är det bästa läget för reparation för att byta ut hela motorn, som inre skador kan vara mycket tungt. Om reparera motorn är bäst - högpresterande motorer eller en sällsynt motor - du kan förutse ersätta nästan alla interna komponenter och med motorblocket repareras av en verkstad, som båda är mycket kostsamma
<. br> Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67204.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.