Hur berätta om du har en trasig U Joint

En kardanknut ( eller U - joint ) , som ursprungligen var uttänkt av de gamla grekerna , är en skarv i en stång som tillåter spöet att böja i många riktningar . Vanligtvis U- fogar återfinns på en av ändarna på en bils drivaxel för att överföra motorns effekt och vridmoment från transmissionen till drivhjulen . Den U-fog kan bilen att korrekt hantera vridmomentet av vägen , oberoende av vägförhållandena . Det finns flera indikationer på att en universalkoppling är trasig, vilket bör fastställas omedelbart , som en trasig U - joint kan orsaka betydande skador på din bil . Instruktioner
1

lägger i växeln . Om du känner en plötslig clunking eller förstoftning , kan detta vara en indikation på att kardanknuten nästan bryts , eller att fettet har slitna och U - leden är ansträngd .
2

Kör din bil försiktigt runt kvarteret eller väg . Om du känner en vibration eller ovanliga mullrande som uppstår när du accelererar , kan din U - joint bäras eller nästan sönder .
3

Ta din bil till en certifierad mekaniker . Han kommer att kunna avgöra om din kardanknuten är bruten . Det finns inget sätt att berätta visuellt om kardanknuten är bruten . Endast en mekaniker kan diagnos och lösa problemet utan att orsaka ytterligare skador på din bil .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64494.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.