Felsökning av en Toyota Tundra

Toyota Tundra ger prestandan av en full-size pickup och, beroende på vilken ägs modellen, en mängd olika alternativ med bogsering kapacitet och vridmoment. Men liksom alla fordon, kan tundras ha quirks under tiden som resulterar i frågor behöver reparation. Att kunna identifiera dessa frågor tidigt minskar underhållskostnaderna och onödiga kostnader för arbetskraft genom att spara mekanik besväret att leta efter problem. Saker du behöver
bilnycklarna
Tänger Flighter Crescent skiftnycklar
Shop handduk
Batteri testare
underhållsladdare
Ny truck batteri
Stora
parkeringsplats
Visa mer instruktioner
svårstartad
1

Gå in i lastbilen hytt på förarsätet och dra spärren för att öppna den främre huven på lastbilen. Lyft den främre huven tills den är helt utsträckt och i låst läge så att den inte kommer att falla ner. Använd en trasa för att torka av lastbil batterikontakterna rena.
2

Använd en skiftnyckel och tång för att lossa och ta bort batteriet Terminalanslutningarna till motorn. Lägg dem båda åt sidan, momentant vilar dem någon annanstans på motorn. Använd en batteritestare för att avgöra om batteriet har tillräcklig laddning. Anslut en laddare trickle batteri om det inte finns tillräcklig laddning, och låta den laddas under tre timmar åtminstone. Ta bort laddaren. Återanslut batteriet med skiftnyckel och tång. Försök att starta trucken med bilnycklarna.
3

Ta trucken för en enhet i 30 minuter vid motorvägshastigheter om det startar. Kom tillbaka och koppla bort batteriet igen och testa den igen med batteriladdaren. Dra ut det gamla batteriet ur dess innehav ram och ersätta det med ett nytt, om avgiften är fortfarande låg, eller lastbilen kunde inte startas alls att ladda upp den på vägen. Återanslut batteriets anslutningskablar med tång och skiftnyckel. Starta trucken igen och notera om problemet kvarstår.
Torn motorfästen, motor Shifting
4

Drive Tundra ut till en tydlig område som en parkeringsplats. Värm lastbilen upp om det inte redan har varit igång ett tag. Kör till en position där trucken kan köras i en rät linje till ett tillräckligt avstånd för att bygga upp 25-till-30-mph hastighet.
5

Accelerera trucken tills tillräcklig hastighet uppnåtts. Tryck fast på bromsen för att komma till ett stopp utan smäller bromsarna eller aktivera låsningsfria bromsar (ABS - det är högt och känns som något gick sönder i bromsarna när den är aktiverad). Känn motorns vikt under körning för att se om det raglar som bilen stannar, eller om hela lastbilen saktar ner som en enhet.
6

Upprepa testet minst fem gånger för att avgöra om motorn är flytta eller inte när man stannar. Ta trucken i en mekaniker om lurching är konsekvent på de flesta av testerna. Påpeka vad du gjorde och hur det kändes, och har mekanikern kontrollera motorfästen för att se om de är trasiga eller fasta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65893.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.