Felsökning av luftkonditionering i en Nissan Sentra

Du kanske kan spara mycket tid och pengar genom att försöka felsöka bil problem själv. Luftkonditionering problem är ganska vanligt, och kan bero på en rad olika saker. Saker du behöver
Skruvmejsel
skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och låt den gå i några minuter för motorn att värma upp .
2

Justera klimatet kontrollerna på instrumentbrädan för att se till att de är korrekt arbetar. Om kontrollerna verkar fungera men har ingen effekt på lufttrycket eller temperaturen då problemet är förmodligen en trasig säkring. Om du inte kan höra den medföljande blåser ljudet när du justerar kontrollerna så är det förmodligen en trasig fläktmotor. Om de inte fungerar alls, då problemet är förmodligen i kontrollpanelen.
3

Hitta säkringsdosan i en Nissan Sentra till vänster om ratten på förarsidan sida. Öppna förardörren och bända loss sidopanelen. Det är ett diagram på insidan av säkringslådan lock som kommer indikera vilka säkringar styra luftkonditioneringen.
4

bort en trasig fläktmotor genom att först ta bort handskfacket och sedan trim som omger den . Ta bort de tre skruvarna som håller fläktmotorn på plats, och slutligen fläktmotorn.
5

Få till kontrollpanelen i en Nissan Sentra genom först koppla både negativa och positiva kablar till batteriet enheten. Ta bort instrumentpanelen genom att ta bort de två nedre panelen skruvar och den undre panelen på varje förarsidan och sedan passagerarsidan.
6

Lossa de sex Rattstången skruvar, kåpan och kombinationen switch, de två kluster locket "A" skruvar, klustret locket "A", de tre kombination skruvarna meter, och sedan koppla ur kabelhärvan kontakten och ta bort kombinationen mätaren. Ta bort askkoppen nästa. Ta klustret locket "C" mask, skruv och klustret locket "C".
7

Ta av åtta ljud och luftkonditionering kontroll skruvarna panel, de elektriska kontakterna och sedan själva monteringen. Ta bort trim överföring shifter. Avlägsna den bakre konsolen masken, de fyra skruvarna och den bakre konsolen. Ta bort de fyra skruvarna främre konsolen och den främre konsolen. Ta fram stolpebeklädnaden. Ta bort den nedre garnering streck sida. Ta bort masken instrumentpanelen. Ta fram instrument och muttrar och slutligen instrumentpanelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63820.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.