Vilka är orsakerna till en vibrerande Rear End?

Vibrationer i den bakre änden av ett fordon kan bero på en mängd olika anledningar. Bilens vibrerande bakaxel kan vara ett tecken på en förestående större reparationer eller helt enkelt ett tecken på att ditt fordon har en ur balans däcket. Orsaken och svårighetsgraden av bilens vibrationer kan också påverkas av om din bil är en framhjulsdriven, en bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil. Däck och hjul

Den enklaste orsaken till bakre änden vibrationer i en bil kan ofta hittas i en ur balans däck eller böjd, skadad fälg. Problem med bilens bakhjul kan producera en vibration när du reser på vägen. Om din bil är bakhjulsdriven snarare än framhjulsdrift, kan du också uppleva vissa svårigheter och förändringar i hur din bil handtag och stutar.
Drivaxlar och Universal Joints

Rear-wheel-och fyrhjulsdrivna fordon kör ibland upplever problem relaterade till deras drivaxlar som orsakar en vibration genom den bakre delen av fordonet. Dessa problem tenderar att orsakas av en ur balans eller böjd drivaxel eller en sliten kardanknut. Du kan gå under bilen för att kolla din drivaxel och universalleder, men om du inte är ganska bekant med de komponenter i bilens drivlina, kanske du inte kunna berätta en bra drivaxel från en böjd en. Om du känner att det finns ett problem med drivaxeln eller universalleder, bör du ta bilen till en mekaniker och har det inspekteras.
Avstängning eller hjullager

Om din bils bakre suspension eller hjullager är slitna, kan vibrationerna som ditt fordon utvecklar vara ett tecken på att de behöver kontrolleras eller bytas. Fjädring och hjullager problem kan orsaka din bil att bågna eller luta åt sidan. Fordonet kan också rida grovt eftersom upphävandet inte kommer att kunna ge ordentlig dämpning från vägbulor och ojämn terräng.
Loose Exhaust

Ibland en lös eller felaktigt installerade Luftföroreningar kan orsaka en vibration från baksidan av fordonet. Avgaserna ska fästas tätt vid fordonet för att undvika detta problem. Det är möjligt för ett fordons bakaxel att gå ut helt,
Bakaxel

speciellt om det är en bakhjulsdriven bil. Om din bil eller lastbil har en bakre ände vibration och du kan inte bestämma dess orsak, kan du ha en trasig eller fryst komponent i din bakaxel orsakar vibrationer. Om du har problem med din axel, du kommer att behöva ta bilen till en mekaniker och ha det tas isär för att avgöra vad problemet är. Detta är inte något du bör göra hemma, eftersom du inte kan berätta vilka delar är skadade eller montera axeln ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66065.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.