Felsökning av luftkonditionering i en Mazda 6

Undvik en resa till mekaniker genom att försöka felsöka problem själv i din Mazda 6. Medan luftkonditionering problem är vanliga, de är ofta ganska enkla att diagnostisera och även korrigera. Ta några enkla steg för att försöka fastställa orsaken till luftkonditionering problemen på egen hand. Instruktioner
1

Starta bilen och aktivera luftkonditioneringen på. Låt motorn gå några minuter så att luften kan kyla. Kontrollera att du har rätt knappar valt. Denna enkla steg kan avslöja roten till problemet.
2

Justera klimatkontroll. Om de verkar fungera bra men har effekt på luften då problemet är förmodligen en enkel säkring. Om kontrollerna inte fungerar korrekt då problemet är förmodligen med kontrollpanelen. Om du inte kan höra ljud när man vrider luften från lågt till högt då problemet är sannolikt med fläktmotorn.
3

Kom i säkringsdosan i en Mazda 6 från insidan av bilen. Öppna dörren på passagerarsidan och kräng av kåpa på höger sida kanten. Använd tabellen på insidan av säkringslådan lock att hitta rätt säkring. Dra ut säkringen och byt ut den mot en säkring med samma amperetal.
4

Koppla bort den negativa batterikabeln innan du hämtar till kontrollpanelen. Ta enheten center panel. Skruva bort fyra skruvar, en i varje hörn och dra ut enheten klimatkontroll.
5

Demontera fläktmotorn om den inte fungerande. Efter kopplar bort den negativa batterikabeln, tappa ur kylvätskan i en behållare för återanvändning. Öppna dörren handskfacket och ta bort klämmorna för att dra handskfacket ut. Hitta fläktmotorn bakom handskfacket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63789.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.