Hur Testa Bränslemätare att se om det fungerar

Det finns två huvudkomponenter till bränslemätaren systemet: avsändarens enhet som mäter mängden bränsle i tanken, och mätare i sig som visar mängden bränsle till föraren. När mätaren, avsändaren enheten, eller den erforderliga ledningar mellan dem inte fungerar korrekt, kan bränslemätaren läsa falskt eller helt enkelt inte fungera alls. Det finns några enkla tester man kan göra för att se om din bränslemätaren fungerar. Saker du behöver
Bil
Bränslemätare Kundservice manuell
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att alla kabelanslutningar (både på baksidan av mätaren och på avsändarens enhet) är rena, tätt och fritt från smuts och korrosion. Kontroll av ledningar på baksidan av bränslemätare kan kräva att gå under instrumentbrädan, ta bort instrumentpanelen, eller ta bort mätaren från instrumentbrädan. Avsändaren är belägen på bränsletanken och i många fordon, är den tillgänglig under baksätet eller bagageutrymmet. Detta kan kräva att ta bort och lyft ut baksätet eller bagageutrymmet mattan. Rådfråga din tjänst manual om du är osäker på hur du kommer åt baksidan av mätaren eller avsändarens enhet.
2

Slå tändningen av och på flera gånger i följd och notera om nålen rör sig alla. Om det inte finns någon rörelse, kontrollera säkringen. Gruppcentralen kan vara placerad under huven eller under instrumentbrädan. Varje säkring ska märkas med en strömstyrka och ett antal eller serie bokstäver som anger vilken krets säkringen skyddar. Referens servicehandboken för att avgöra var din säkringspanel ligger och vilken säkring styr systemet bränslemätaren. Byt säkringen om den är dålig, att se till att den nya säkringen är korrekt strömstyrka.
3

Anslut bygel till tändningslåset och terminalen på baksidan av bränslet mäta, slå sedan fordonet på. Om mätaren fungerar nu, byt ut defekta ledningar mellan mätaren och tändningslåset.
4

Ground mätaren genom lödning eller klippning ena änden av bygel på mätaren s jordavslutningen och den andra änden på en ren kontaktpunkt på fordonets ram, slå sedan fordonet på. Om mätaren börjar arbeta, byta ut den defekta bränslet trådtjocklek jordning.
5

Jorda sändarenhet med bygel med den metod som beskrivs i föregående steg. Avsändaren Enheten kan jordas genom att fästa bygeln kabeln till det yttre av bränsletanken eller fordonets ram. Byt avsändaren enhetens jordkabel om mätaren börjar att fungera.
6

Koppla kabeln som ansluter bränslemätaren till avsändaren enheten, och slå sedan fordonet på. Om bränslemätaren läser fullt, indikerar detta ett problem med avsändaren enheten eller i tank mekanism. Om mätaren fortsätter att läsa tom, du troligen har en felaktig bränslemätare som behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64666.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.