Hur man utför en Compression Test på motorn i en Dodge Durango

När Dodge Durango blev tillgängliga för 1998 års modell, det kom med en V8-motor men senare erbjöds valet av en V6-motor samt. När motorn går dåligt, förlorar makt eller brännskador olja, utföra en kompression test är ett enkelt sätt att diagnostisera problemet. Helt enkelt jämföra kompressionen antalet varje cylinder till den föreslagna kompressionsförhållandet att ta reda på vad som är fel. Saker du behöver
kompressionsmätare
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Förbered för testet genom att se till att Dodge Durango innehåller ett bra batteri sedan det måste snurra motorn flera gånger. Värm upp motorn i SUV innan du kör kompressionstestet så att resultaten blir korrekta. En kall motor ger felaktiga resultat.
2

Ta bort alla tändstift från motorn och stänga av tändningen för att undvika elektriska stötar under kompression test. Om SUV innehåller en V8-motor, kommer det att finnas åtta tändstift, men om den har en mindre V6-motor, kommer det att finnas endast sex. Motorn kommer nu att snurra fritt och är redo för dig att testa den. Genom att välja ett hål tändstift och sätta in kompressionsmätare Addera 3

Start. Veva starter att rotera motorn och bygga kompression i den cylindern. Anteckna komprimering nummer och upprepa denna process för varje återstående cylindrarna. Det bör vara antingen sex eller åtta siffror, en för varje cylinder, när du är klar med testet.
4

Jämför dessa siffror med tillverkarens specifikationer för Dodge Durango. Om SUV innehåller en V6-motor, är det kompressionsförhållande 9.7:1. Om den har en 5.7L V8-motor i stället, är förhållandet 9.6:1. Kvoten för 4.7l V8-motor beroende på årsmodell. Om SUV är en 2004 till 2008 års modell, är 9,0:1 men den ändras till 9.3:1 för äldre modeller.
5

Utvärdera dina resultat genom att jämföra siffrorna med varandra. De bör falla inom 10 PSI från varandra såväl som inom 15 PSI av rekommenderad kompressionsförhållande. Utför tryckprovet igen på några cylindrar med en låg läsning efter att ha lagt en kapsyl motorolja i cylindern.
6

Kontrollera den nya behandlingen för att se om den är högre än den tidigare. Om det är, har cylindern slitna kolvringar eller cylinder väggar. Om det är samma, har det slitna ventiler eller ventilsäten i denna cylinder. En extremt låg läsning eller ingen behandling alls är en indikation på att du kan få allvarliga motorskador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63778.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.