Felsökning av en mätare Tractor Fuel

En bränslemätare på en traktor fungerar på samma sätt som en bil bränslemätare. Det viktigaste att komma ihåg är att mätaren och den sändande enheten måste vara ett matchat par. Till exempel, en Chevy mätare och den sändande enheten är båda verksamma i noll-till 90-ohm område. Det finns flera olika mätare och sändarenheterna så, om inte båda ersätts, måste operationen intervallet hittas för en korrekt indikation. Saker du behöver
Volt och ohmmeter
Skruvnyckelsats
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Slå på tändningen. Tryck minuskabeln på voltmetern till en bra grund och röra varje sida av säkringarna med den positiva ledningen av voltmeter för säkringar. Byt ut alla säkringar som inte visar effekt på båda sidor om säkringen.
2

Kontrollera för 12 volt till baksidan av bränslemätare på plinten märkt BAT + genom att trycka den positiva ledningen på voltmetern till BAT + terminalen och den negativa till en bra jord. Kontrollera om en öppen (bruten) tråd mellan mätaren och säkring om det inte finns någon ström.
3

leta efter några lösa anslutningar på baksidan av mätaren. Mätaren bör ha en god jord går från den negativa terminalen till jord. Placera en av ohmmeter s leads på den negativa terminalen och den andra på en bra grund. Det bör inte finnas något motstånd. Om det finns motstånd, reparera marken.
4

Kontrollera om makten på den sändande enheten. Det bör finnas 12 volt. Kontrollera marken till ramen för motståndet med ohmmeter. Om det finns ström i sändaren och en bra jord och mätaren fortfarande inte fungerar, är avsändaren dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64202.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.