Hur kan man kontrollera ventilstyrningar i en 1969 Ford 360 Head

Den 360 var en av 10-motorer inom Fords FE motor linje. Finns enbart i Ford lastbilar, var det 360 började tillverkas 1968, men avbröts bara åtta år senare. Inom vart och ett av de 360: s två topplock är åtta ventilstyrningar. Som namnet antyder, ventilstyrningar säkerställa att insugs-och avgasventilerna förblir rätt placerade. Slitna ventilstyrningar negativt påverka motorns kompression. Lyckligtvis kan den 360 ventilstyrningar snabbt kontrolleras med en vakuummätare och utan demontering av motorn. Saker du behöver
Vakuummeter
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Bifoga en vakuummätare till motorn. Flera vakuumöppningar är placerade på toppen av inloppsröret. Tryck på slangen på vakuummätaren på en av de vakuumöppningar på fördelaren. Inte fästa slangen till antingen förgasaren eller till gasspjället mellan grenröret och förgasaren.
2

Starta motorn.
3

Iaktta mäta medan motorn går på tomgång. Observera om mätaren är nålen förblir stabil. Om nålen förblir konstant när motorn går på tomgång, är problemet inte ventilstyrningarna.
4

Observera mätaren medan en assistent gradvis trycker ned gaspedalen för att öka motorns varvtal. Om nål fluktuerade när motorn gick på tomgång, men nålen steadies som motorns varvtal ökar, är ventilstyrningar slitna och måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64834.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.