Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur att svetsa en stor kropp Seam

Svetsning ett kroppssöm på en bil som har skadats är en process som tar hand och överläggning för att utföra framgångsrikt. Anledningen till detta är att den värme som alstras av svetsprocessen kan tänja metallpanelen om du inte är försiktig. En annan faktor som måste beaktas är placeringen av isoleringen i fordonets kaross. Om panelen du svetsar upp har isolering bakom den, kan isoleringen fatta eld när du försöker svetsa samman panelerna. Saker du behöver
foghållare
Mig svetsare
ren trasa
Bucket
Vatten
Svetshjälm
Brandsläckare
Visa fler instruktioner

1

Passa panelerna som skall svetsas, och sedan fästa dem på plats med svetsning klämmor. De två kanterna hos panelen bör motsvara så nära som möjligt för att uppnå den bästa svetsen. När detta är klart, kolla bakom panelen för att se till att inga brännbara material vidrör panelerna, såsom isolering. Ha en brandsläckare inom räckhåll, men att bara vara säker.
2

Fäst den negativa klämman från svetsaren på en ren lapp av metall nära den plats där du kommer att vara svetsning, och ställ sedan in svetsaren sin näst lägsta inställningen. Detta kommer att bidra till att förhindra dig från att bränna genom plåten medan du svetsar den. Addera 3

Slå på svetsare, och sedan placera svetspistolens elektrod över sömmen som ska svetsas. Sänk din svetshjälm.
4

Producera en punktsvets nära toppen av sömmen som svetsas. När du har gjort detta, flytta Svetspistolen 6 inches ner längden på sömmen och producerar en annan punktsvets. Flytta 6 inches längre ner, och sedan producera en annan punktsvets. Fortsätt på detta sätt tills det finns en serie av punktsvetsar placerade 6 inches från varandra längs längden av sömmen.
5

Placera svetspistolen bredvid den första punktsvets som du produceras, och producera annan punktsvets strax under eller över den. Processen för framställning av punktsvetsar var 6 inches förhindrar panelen från att bli för varm på ett ställe i taget. I huvudsak kommer det sprida ut värmen för att göra panelen mindre benägna att varp.
6

Lägg ner svetspistolen var femte minut eller så och väta en ren trasa med vatten. Applicera trasan till panelen för att hjälpa till att kyla det, och sedan använda en andra, torr trasa för att torka av panelen sömmen off. När du väl har svalnat panelen, fortsätta producera förskjutna punktsvetsar längs sömmen tills de två panelerna har helt gått samman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63630.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.