Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Automotive Paint: Primer Färger

Automotive primers kommer i fyra färger som hjälper skilja dem från varandra. Vissa primers används för reparation eller rostskydd. Primers kan också färgas färgen på bilen för att minska antalet färgskikt som behövs för att fullt ut täcka bilen. Dessa primers används på flerstegsraketer färger som kräver tunnare skikt, såsom pärla och godis anpassad färg. Svart

Svart fordonsindustrin primer används främst på fordon som har en svart täckfärg av färg. Detta gör att målaren att använda färre lager svart och ger ett mycket djupare, mer levande färger. Svart bil primer kan även användas på andra mörka färger, särskilt på färger som kräver flera lager färg, metallic eller godis beläggning (en anpassad färg som har en skimrande effekt liknande den för hårda karameller). Den kan också användas på en klarlack för att uppnå önskad färg effekt. Eftersom alltför många lager färg kan lätt spricka istället Böj (vilket är önskvärt), med hjälp av ett enda tunt lager svart grundfärg låter ett tunnare skikt av färg kompensera tjockleken av det metalliska eller godis och klarlack.


Vit eller Gray

Vitt eller grått fordonsindustrin primer används på samma sätt som svart primer. På bilar med ljusare färger färgen jobb, speciellt vita, är det ibland nödvändigt att minska mängden primer och färg som används. Detta minskar antalet tydliga tÄckfÄrger behövs för att replikera factory finish. Eftersom tjock färg eller klart överlack är väldigt svårt när det är torrt, använda färre lager färg och tydlig täckfärg förhindrar flagning eller sprickbildning av den klara täckfärg.
Red

Röd bil primers används främst för att skilja vad som kallas filler primers från vanliga primer typer. Filler primer används i auto organ reparation för att jämna ut bucklor som har reparerats. Till skillnad från andra primers, är filler primer slipas slät innan den övre primer eller färgskikt.
Tinted Primer

Tinted primers, medan liknande svart eller vit grundfärg i använda, är skapade olika. Även svart och vit grundfärg är tillgängliga från måla butiker, måste tonade primers tonas till färgen på bilen innan den tillämpas. Detta är särskilt viktigt på flerstegsraketer jobb anpassade färg där det finns långt fler lager färg än på en vanlig bil, vilket ökar risken för jobbet måla sprickbildning eller flisning. För att skapa tonade primer börjar målaren med vit eller grå primer och sedan blandar den faktiska färgen som ska tillämpas på bilen utan att lägga till de metalliska eller godis effekter. Målaren lägger sedan små mängder av färgen till primern tills skuggan av primern är ungefär samma färg som färgen.
Gröna Primer

gröna primers som har en mer transparent kvalitet än andra primers kallas "self-etsning" primers. Dessa primers används uteslutande på ren metall för att förhindra rost när panelen är målad. Bilföretag bada första nya bilar i denna typ av primer före målning och montering för att förhindra rost.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63582.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.