Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man fixar en spricka i en bakre stötfångare Yourself

Bumpers är frontlinjen i försvaret för ett fordon och är utformade för att offras för att säkerställa säkerheten för föraren, samt förhindra skador på karossen. Det är inte förvånande att stötfångare ofta skadas, även vid mindre incidenter såsom säkerhetskopiering till en brevlåda. Medan större kollision skador kan kräva stötfångare ersättning, mindre sprickor och revor kan repareras hemma. Kropp och reparationer kollision är dyra, men en sprucken stötfångare repareras hemma är sannolikt att kosta en bråkdel av det pris du kan betala på en verkstad. Saker du behöver
80-slippapper
400-grit sandpapper
Surface Cleaner Review Rag
Självhäftande glasfiber matta
Plastic prep lösningsmedel
plast eller papper spridare kort
Filler självhäftande
Plast primer
plast färg
Visa fler instruktioner
1

bort den spruckna stötfångarhöljet från kroppen av fordonet. Leta efter skruvar på sidorna av fordonet under bakljusen och i hjulhusen, samt i mitten, nedanför stammen spärren. Lyft stammen mattan för att kontrollera om ytterligare skruvar som fäster stötfångarhöljet till karossen. Placera stötfångaren på en vadderad arbetsyta för att förhindra onödiga repor på ytan, och se till att arbetsmiljön är väl ventilerat.
2

Använd 80-grit sandpapper för att rugga upp området runt sprickan på insidan och utsidan av stötfångaren. Rengör området, och ta bort de partiklar som produceras av slipning, både inom och utanför, med yta renare. Låt området torka helt.
3

Torka den skrovliga området med plast prep lösningsmedel för att uppmuntra bättre filler vidhäftning. Låt plast prep lösningsmedlet för att torka.
4

Mät den spricka, och skär och tillämpa en lämplig storlek bit självhäftande glasfibermatta till den bakre ytan av stötfångaren. Se till att bit av mattan täcker sprickan med ungefär en tum av överskott matta runt sprickan. Den glasfibermatta ger extra stöd till det skadade området och gör att fylla sprickan en enklare process
5

Identifiera plast typ som stötfångaren är gjord:. PP, PPO, TPE, PUR eller TPUR. Typen är oftast ingraverat eller stämplat på insidan av stötfångarhöljet. Den plast-typ avgör vilken filler lim att använda för reparation.
6

Följ tillverkarens instruktioner för blandning av fyllmedel limmet. Använd en mjuk kanter plast eller tjockt papper spridare kort, ungefär lika stort som ett kreditkort, för att sprida filler över det skadade området. Applicera det första skiktet, sprider fyllmedlet i riktningen av sprickan. Det andra skiktet av fyllmedel anbringas genom stryker över sprickan, i rät vinkel mot den första stöten, användning av kortare slag. Använd en ren kant av spridaren kortet för att avlägsna eventuellt överskottsmaterial. Låt spacklet härda.
7

Använd 80-slippapper för att ta bort eventuella ojämna gupp, och se till filler är i jämnhöjd med den nivå av stötfångaren. Polera reparerade området med vått 400-grit sandpapper. Ta bort eventuella dammpartiklar med en fuktig trasa, och låt området torka.
8

Förbered det skadade området för målning genom att tillämpa en grundfärg. Följ instruktionerna för ansökan tillhandahålls av tillverkaren av plast primer. Låt primern torka och sedan sand området lätt med 400-slippapper för att främja lackvidhäftning. Avlägsna dammpartiklar med en fuktig trasa, och låt området torka.
9

Måla stötfångaren med plast färg, följa de anvisningar som färgtillverkaren. Applicera ett andra lager färg, efter det första har torkat, för att säkerställa maximal täckning av det skadade området. Låt färgen torka helt, och installera den reparerade stötfångarhöljet på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63473.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.