Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man använder Gorilla Hår Glasfiber

Gorilla Hair är en glasfiberharts spackel som används flitigt i professionella fordonsindustrin reparation av krockskador. Glasfiber hartskropp fyllmedel används för att bygga djupa bucklor som inte kan dras med vanliga medel, och används också för att reparera skadade glasfiber kroppar på fordon såsom Corvetter och båtar. Gorilla Hair glasfiberharts säljs i gallon tillbringare med härdare harts ingår. Härdaren måste blandas in i hartset för glasfiber att bota. Saker du behöver
80-grit slippapper
Dual-action slipmaskin
Paint mätsticka
Plastskrapa /applikator
Stor bit kartong
Visa fler instruktioner

1

Fäst 80-grit slippapper till dual-action slipmaskin, sedan noggrant rengöra insidan av bucklan som ska fyllas. Den glasfiberharts inte fastnar på släta ytor, så se till att hela konkava yta buckla är grovbearbetas med sliprondell.
2

Sprid en lämplig mängd Gorilla Hair glasfiberharts på kartongen som kommer att vara den mixerbord. Använd så mycket harts som du känner är nödvändigt att fylla buckla. Knåda röret av harts härdare grundligt för att blanda innehållet, sedan använda en liten mängd av härdaren på toppen av den glasfiber hartset. Tumregeln är att använda endast mellan 1 procent och 5 procent härdare för mängden harts du använder. För lite härdare kommer att bringa hartset att förbli ohärdad, medan för mycket kommer att orsaka sprickor i den färdiga produkten.
3

Blanda härdaren och glasfiber hartset noggrant med färgen pinne. Det bör inte finnas några färgade virvel märken i plasten. Helst ska det vara allt en jämn färg. Använd skrapan /applikatorn att vika blandningen över sig själv flera gånger för att vara säker på att blandningen är klar.
4

Applicera en tung mängd av det blandade hartset på buckla som fylls, trycka med applikator i spåren skurits av slipmaskinen. Jämna hartset ut mot kanterna av buckla från centrum arbetar för att jämna ut glasfiber fibrerna ned i hartset så att de helt och hållet fylla hålet.
5

Låt glasfiberharts att härda helt. Den kemiska reaktionen av härdaren och hartset kommer att göra blandningen blir väldigt varmt. När värmen har svalnat vid beröring, kan plasten slipas.
6

Sand hartset med 80-slippapper med dual-action sander att jämna högsta kanter harts i beredningen för beläggningen av kroppens normala filler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63590.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.