Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man målar på motorhuv på en Civic

Att måla motorhuven eller huven på din Honda Civic, finns det några regler att följa som kommer att göra projektet framgångsrikt. Den första innehåller inte vara bråttom att få jobbet gjort. När man målar utanför, ger färgen tillräcklig tid att härda innan du lägger en annan kappa eller spraya på den slutliga klarlack. Det andra är att fungera så smidigt som möjligt. Du måste sätta dig in i en jämn tänkesätt. Om du känner dig nervös eller nervös, kommer det att visa på upploppet. Saker du behöver
Air kompressor Review, Professional-grade färgspruta
Maskeringstejp
maskeringspapper
Automotive Grade grå SKURSVAMPAR
Wax och fett avlägsnande av lösningsmedel Sida 2 ren torr bomull trasor
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorhuven eller huven på bilen och stödja den med motorhuven prop stången. Drapera maskeringspapper över bilens främre stänkskärmar med den övre kanten av det maskerande papper inuti motorrummet av bilen. Säkra maskeringspapper på plats med maskeringstejp. När fendrar täcks, kör maskeringspapper mellan gångjärnen på motorhuven, så att en lång bit maskeringspapper täcker den främre stötfångaren och strålkastarna, motor, vindruta och tak av bilen. När dessa täcks, sänk motorhuven från sitt stöd spö, men inte stänga den hela vägen. Använd maskeringstejp för att sammanfoga delarna av maskering papper runt framsidan av bilen så att hela främre delen av bilen maskeras av. Från taket av bilen över
2

Drape maskeringspapper dörrar för att förhindra sprutdimma på resten av bilen och fäst den på plats med maskeringstejp. Slutligen, täcka resten av bilen med maskeringspapper. Du ska inte kunna se något av den ursprungliga karossen förutom motorhuven. Addera 3

Wet en av de rena, torra trasor med vax och fett remover och håll den i ditt högra hand. Ta den torra trasan i vänster hand. Använd våt trasa för att torka bort motorhuven på bilen, omedelbart efter bakom att torka vax och fett remover med torr trasa. Detta tar bort alla överblivna sediment, vax och smuts från motorhuven före målning. Från denna punkt, försök att inte röra motorhuven med dina bara händer, som oljor från dina händer kan förorena område avsett för färg.
4

skrapa på ytan av motorhuvens ursprungliga färg med grå bil skursvamp. Det finns bara två typer som finns: rött och grått. Röd skursvampar är en mycket tyngre grit än grått och inte lämpar sig för detta arbete. Skrapa på hela ytan av huven tills ingen glans vänster på motorhuven alls. När du är klar, torka av huven igen med vax och fett remover som du gjorde i föregående steg.
5

Sätt luftledningen från kompressorn i färgen pistolen och sedan fylla färgen pistolens kopp med måla och stäng locket ordentligt för att undvika att spilla färg på bilen. Gör ett test pass på maskeringspapper att säkerställa sprutbilden på pistolen är trekantiga och rakt upp och ner, sedan placera dig bredvid motorhuven med sprutpistol placerad nära vindrutan, till cirka 12 inches från ytan målas och vid mittpunkten av bilen.
6

Dra avtryckaren på pistolen, sedan börja måla huven genom smidigt flytta från baksidan av motorhuven till framsidan av motorhuven, överlappande din sista passera varje gång som du flyttar mot stänkskärmen på bilen. När du kommer till fender, gå till den motsatta sidan av bilen och göra samma sak, med början från den bakre mitten av motorhuven och sprutning i stadiga linjer överlappar varje pass med hälften.
7

Låt färgen torka enligt instruktionerna på förpackningen och sedan rensa ut pistolen av eventuellt kvarvarande färg. Efter det är ren, blanda lämplig mängd tydlig täckfärg och ladda in den i pistolen. Först efter den rekommenderade färgen torktid som är noterat på färgen kan har förflutit, spraya klarlack på motorhuven på exakt samma sätt som du sprutade färgen. När den klara täckfärg har torkat tillräckligt enligt sina instruktioner, ta bort maskeringstejpen och papper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63576.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.