Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man hamra ut en buckla

Bara om alla som kör eller äger ett fordon har drabbats av en kropp buckla någonstans på hans bil, SUV eller lastbil. Bucklor kan vara enkel och ytlig, som uppgår till högst en fördjupning i metallen, eller de kan innebära djupa urgröpningar, stick-och skärsår. Av den enkla buckla, står en gör-det-själv reparation person en god chans att göra reparationen själv, om han följer några grundläggande steg och investerar i ett fåtal specialiserade verktyg. Saker du behöver
Diskmaskiner tvål
Bucket
Sponge
Rags
stållinjal hammare
Body
Dolly
gasolbrännare
Visa mer Instruktioner
1

Parkera bilen i ett väl upplyst område, företrädesvis utanför. Blanda en lösning av diskmedel tvål i hink med vatten och svamp buckla området rent. Skölj med vatten och torka området med en trasa. Du kommer att behöva för att komma till insidan yta buckla, vilket kan innebära att ta bort en dörrpanel eller nå upp i en fender väl, om du inte redan har gjort det. Placera en rak kant stållinjal över utsidan av buckla att mäta dess djup. Under kroppen panelen
2

Reach och placera handflatan över den konvexa ytan av buckla och knuffa hårt. Många bucklor dyker tillbaka på plats på detta sätt - så använd denna teknik först. Om buckla inte rör sig, välj det minsta platt-head kropp hammare med kortast svängande räckhåll som du har.
3

Välj en Dollie (den lilla handhållna städet) som har den bästa krökning profil av utsidan av buckla. Håll Dollie mot buckla (utanför) och knacka hammaren mot den konvexa delen av buckla från insidan.
4

Mät djupet av buckla med den raka kanten linjal för att se om du har gjort framsteg. Om du har, fortsätt knacka, med ökat tryck med hammarslag tills buckla dyker tillbaka helt i sin normala profil. Byt till en större diameter hammare huvudet, om du märker några mindre bucklor förekommer i metallen.
5

Mät djup buckla igen med den raka kanten. Om du har en upphöjd yta nu (en omvänd-dent), placera Dollie på undersidan av panelen och tryck på utsidan av den upphöjda delen med hammaren. Den buckla ska byta riktning och falla tillbaka i sin normala profil. Om en höjd återstår den omvända-dent, värma området med en gasolbrännare tills det precis börjar glöda, sedan bort facklan. Den buckla bör kontraktet efter det svalnar, och falla tillbaka i sin normala form.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63592.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.