Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Body & Paint Verktyg

Specialty kropp och verktyg färg för fordonsindustrin reparation av krockskador faller främst i kategorierna måleri, slipning och reparation. Av dessa finns handverktyg och luftdrivna verktyg, samt hydrauliska verktyg. Var och en av dem är en stöttepelare i en auto body professionella verktyg bröstet. Dessa specialitet verktyg kan sällan köpas på lokala hem butiker. Eftersom de är specialiserade, hög kvalitet färg och verktyg kroppsbehandlingar erbjuds främst genom professionella grossister eller Internet. Dent Pulling Verktyg

Dent dra verktyg är främst består av bildspel hammare, hydrauliska maskiner frame sugkoppen avdragare typ. Slide hammare arbetar genom svetsning eller limning till en flik i bucklig panelen och sedan klämma fast glidhammare till fliken. En tung järn vikt är placerad nära buckla, sedan glida skarpt mot handtaget av verktyget, där en metall propp är belägen. Dessa avdragare är särskilt bra på att dra små bucklor som inte kan hanteras med buckla sugkopp avdragare. Dent avdragare som använder sugkoppar används för stora bucklor där färgen inte har skadats på bilen. Hydrauliska ram maskiner drar bucklor och skador från strukturella komponenter i bilen när den är monterad på ett stort stål bord. Datorstyrda, hydrauliska maskiner klarar av att dra vridna ramar tillbaka till fabriken specifikationer inom en bråkdel av en centimeter.
Hammering verktyg

Hammers och dockor används för att forma plåt metallpaneler tillbaka på plats som inte kan flyttas på plats med slide hammare eller hydrauliska avdragare buckla. Hammare och Dolly uppsättningar innefattar typiskt tre hammare, tre dockor och ett sortiment av skedar. Dessa används genom att placera en dolly på den konkava sidan av en buckla och upprätta den konvexa sidan av buckla med hammaren. Skedar är mycket tunnare än vagnar och används i trånga utrymmen där det inte finns utrymme för en dolly för att passa.
Målarverktyg

Paint vapen är den primära verktyg som används av fordonsindustrin målare, men de är specialiserade beroende på vad det är de sprutning. Paint vapen som används för att spraya primer rockar har typiskt munstycksstorlekar som sträcker sig från 1,5 mm till 2 mm. Färg och klarlack munstycken är mindre, som sträcker sig från 1 mm till 1,5 mm. Det finns två typer av sprutpistoler, gravitation-foder eller HVLP, som står för hög volym och lågt tryck, och tryck-pot sprutpistoler. HVLP sprutpistoler används för att måla vanliga bilar, lastbilar och terrängbilar på grund av deras relativt begränsade paint anläggningen kapacitet. Pressure-pots utnyttjar en trycksatt behållare i vilken färgen lagras, med sprutpistolen ansluten till en slang som leder från det tryck-pot. Dessa pistoler används för stor lastbil målning som görs på semi lastbilar, schaktmaskiner och dumprar på grund av den större mängd vätska som finns i potten. Addera slipverktyg

slipverktyg är en kritisk del av kroppen butiken verktyget samlingen. Slipa verktyg kan vara luftdriven eller elektriska, såsom är fallet med slumpmässiga planslipar, brukade nivå rockar spackel spackel, eller hand block slipning som kan användas för slipning av spackel eller riktning klara finish coat efter bilens färg har härdas. Slipning block finns i en mängd olika storlekar och former, men är oftast gjorda med tät vattentät skum, som tillåter dem att böjas till den nödvändiga formen av panelen som repareras, medan på samma gång är tillräckligt styv för att avlägsna material effektivt.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63579.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.