Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man gör Fiero Glasfiber

Pontiac gjorde Fiero - en mittmotor sportbil - 1984-1988. Förutom den edgy mittmotor sportbil layout, hade Fiero andra framåtblickande funktioner, speciellt för sin dag. Nämligen, använde den plast, istället för glasfiber, kropp paneler. Medan de använda plasterna är polymerer som liknar glasfiber inte ovanligt att bilar, det var ett genombrott. Reparationer, utbyten och anpassningar är ofta framförs i glasfiber. Börja med att gjuta en form med hjälp av en del identisk med den som du vill göra, från en annan Fiero. Saker du behöver
Bilvax
formsläppning
Maskeringstejp
Gelcoat
Polyesterharts
Glasfiber
glasfiberharts borste
Cutoff File hjul

Sandpapper
Visa fler instruktioner
Gör MoldtestNews 1

Dab en ljus andra skikt av harts på formområdet, därefter hålla grova glasfibervadd till den våta hartsen så det pinnar.
2

Wax önskad del ordentligt. Detta kommer inte bara fungera som en form release, men det kommer att skydda den ursprungliga delen som du drar gjutningen.
3

masken något område av den ursprungliga du använder för att göra din mögel som du inte tänker vara del av formen, med maskering eller målartejp.
4

Mix tvådelad polyester glasfiber harts och måla den på det område som du tillämpat gelcoat , med en glasfiber harts borste, och Låt massan torka.
5

Mätta glasfiber med harts, noggrant arbete ut eventuella luftbubblor som du går. Låt torka, lägg sedan till ett andra skikt av glasfiber och harts och låta det torka.
6

Dra dina glasfiber bort av den ursprungliga delen. Låt överskottet i takt.
Upprepa processen Omvänt
7

Coat insidan av formen ordentligt med vax med flera lager. Använd sedan ett lager av mögel release -. En rub-on eller spray-on kommersiellt tillgängligt släppmedel för gjutgods
8

Spraya på eller pensel på ett lager gelcoat
9

Applicera flera tunna lager av harts, låta dem torka mellan varje målning.
10

Ansök skikt av glasfiberväv, jämna dem över formen som du smidigt en ark när du gör en säng.
11

Trimma stora överskottet med en cutoff hjul. Byt till en fil och sedan sandpapper för att skapa mjuka kanter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63638.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.