Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Automotive Paint & Body Verktyg

Automotive färg och verktyg kropp är specialitet fordonsindustrin verktyg som innehåller produkter för att måla fordonsindustrin karossdelar och reparera skadade organ. Dessa verktyg är uppdelade i dessa två kategorier och är tillgängliga från ett stort antal professionella verktyg leverantörer, även om de kanske inte är tillgänglig i alla hem butiker. För att lägga till dessa verktyg för en personlig, icke-professionellt verktyg insamling, är det bäst att köpa dem från professionella verktyg leverantörer. Måla verktyg

Automotive färg verktyg är begränsade till verktyg som är särskilt utformade för att tillämpa färg, primer och tydliga täckfärger till bilar. Dessa pistoler kommer med olika storlek tips varierar i storlek från 1 mm till 1,8 mm. De är pistolformat att möjliggöra bekväm hantering vid målning. De är alla tryckluftsdrivna verktyg och är oftast tillverkade av aluminium. Större storlek tips används för att applicera bil-primer, medan mindre spetsar används för färg och tydlig täckfärg.
Slipning Verktyg

slipverktyg finns i en mängd olika former och storlekar. De kan vara elektrisk eller luftdriven, vilket är fallet av slumpmässig planslipar, eller de kan vara olika formade slipning block. Random planslipar finns i storlekar upp till 8 inches i diameter. Slipa block finns i alla former och storlekar och bildas vanligen av tät, vattentät skum. Dessa block kan användas för att smidigt spackel spackel innan applicering av primer eller sand härdad klarlack före slutlig polering och ytbehandling av bilens lack.
Body Hammers, Dolly och skedar

Body hammare omfattar ett brett spektrum av hammare och dollys som används för att försiktigt pund bucklor från ytan av en skadad bil. De är konstruerade för bucklor som är för små för att effektivt repareras med buckla dra utrustning. Body hammare omfattar främst två typer av hammare, inklusive rundade ansikte hammare och platta hammare ansikte. Dolly säljs typiskt i uppsättningar av tre eller flera, som tillhandahåller en rad ytor. Dessa hålls mot den nedtryckta sidan av buckla som hammaren träffar den upphöjda sidan av buckla. Skedar används på samma sätt som dockor, förutom att de har fäst handtag som gör att teknikern att sätta verktyget i försänkta områden innan den träffar buckla med hammaren.
Dent Avdragare

Dent avdragare inkluderar verktyg som fäster till en buckla via en svets, lim eller klämma. Dessa använder antingen en ratcheting rörelse eller hydraulisk kraft att dra bucklor eller skadade komponenter tillbaka till sin ursprungliga position. Slide hammare är den minsta typen av tillgänglig buckeldragare, och de fungerar genom att först svetsning eller limning en liten flik på plåten av fordonet och sedan fästa glidhammare till fliken. En gjutjärn slide är placerad nära fordonet, sedan dras tillbaka för att slå en metallplatta nära handtaget av glidhammare, som drar ut bucklan. De största buckla avdragare är hydrauliska ram plattänger som fungerar genom att montera fordonet på en stor stål bord och fästa hydrauliskt manövrerade kedjor till de skadade delarna. Dessa maskiner är datorstyrda och kan återvända fordonsramar till fabriken specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63577.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.