Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man tar bort bucklor på paneler Auto Body

För någon med erfarenhet av att arbeta på bilar, lära sig att ta bort bucklor på paneler auto organ bör inte vara alltför svårt. Även de nya att arbeta på fordon kan få kläm på det. Bucklor förekommer på nästan alla fordon som någon gång. Att veta hur man reparerar dem själv kan spara tid och pengar jämfört med att ta bilen till en body shop. Jobbet tar några timmar. Saker du behöver
Grinder
spackel skrapa
180 grit sandpapper
220 sandpapper papper
Maskering och tejp
Vax och fett remover
Rag
Spray primer
Sprayfärg
Visa fler instruktioner
1

slipa bort färgen i och kring bucklor på panelen. Slipa ytan tills ingenting annat än ren metall visar inuti buckla och minst 2 inches omger den.
2

Använd skrapan för att tillämpa ett tjockt lager spackel över buckla. Kontrollera att fyllmedlet är tillräckligt tjock för att fullständigt fylla buckla och höja sig över den omgivande ytan av kroppspartiet. Låt filler torka i 1 timme så det kan hårdna.
3

Sand den torkade kroppen filler med 180 sandpapper tills filler är jämn med ytan av kroppen panelen. Sand filler igen med 220 sandpapper för att jämna ut repor sätta i filler av 180 slippapper. Fyllmedlet bör nu ske så smidigt som den omgivande ytan av karosseridelar. Det bör inte vara mer buckla eller höga områden. Om en buckla är fortfarande synliga, applicera mer spackel och upprepa slipningen processen. Om filler är för hög, sand den tills den är slät.
4

Place maskeringstejp och papper runt reparerade området att hålla primer och Lackspray från att få på resten av kroppen panelen. Torka av området ner med vax och fett remover och en trasa för att avlägsna damm, vax eller fett partiklar som kan orsaka defekter i den torkade lacken.
5

Spray en måttlig lager primer över den reparerade området. Håll sprutan 6 till 8 inches från ytan flytta det åt vänster och höger. Se till att kroppen fyllmedlet är täckt av primer och att inget av fyllmedlet visar genom primern. Låt primern torka i 30 minuter.
6

Lägg 03:57 skikt av sprayfärg till det område som omfattas av primer. Använd samma spruttekniker som används vid sprutning primern. Använda flera tunna lager snarare än några tjocka rockar så färgen inte rinner. Vänta fem minuter mellan lagren. Ta bort maskeringen papper och tejp innan färgen torkar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63498.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.