Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man våtavskiljare uretanfärg

Fartyg, flygplan och bilar ofta färdig med system uretanfärg. Urethane färgerna har en tålig, högblank finish som är resistent mot kemiska effekter. Skaffa en perfekt finish utan dropp eller springer kräver att du exakt blanda färgens komponenter och att enhetligt tillämpa färgen. Öka chanserna för en lyckad lack med en lackboxen utrustad med en frånluftsfläkt och filtrerad tilluft. Dessa försiktighetsåtgärder förhindra över-spray och damm från att förstöra ditt omsorgsfullt applicerad finish. Saker du behöver
sprutpistol
friskluftsmask
Maskeringstejp
maskeringspapper
Handskar
Graderad blanda koppar
Paint sil
Visa fler instruktioner
1

masken de områden som inte ska målas. Omfatta icke-målningsbara ytor med maskeringstejp och maskering papper. Använd inte tidningen, eftersom färgen kan blöda igenom det.
2

Rengör ytan som ska målas. Noggrant tillämpa tillverkaren rekommenderade lösningsmedel anges i målningen instruktioner. Blanda basen pälsen ordentligt med en färgskakare maskin
3

.
4

Blanda katalysatorn och underlack med en graderad blandning cup. Referera till instruktionsboken för ytor täckning tabellen för att beräkna rätt mängd färg. Blanda de beräknade mängder bas färg och katalysator. Låt färgen in för den rekommenderade mängden tid.
5

Thin den blandade färgen med tillverkaren rekommenderade tunnare. Följ gallring instruktionerna exakt.
6

Ta bort allt damm från ytan som ska målas. Gnid försiktigt ytan med en fräsch putstrasa.
7

Skydda dig från over-spray. Ha en full-face friskluftsmask, långärmad tröja och långbyxor. Täck händerna med ogenomträngliga handskar.
8

Sila blandade och förtunnad färg i pistolen. Använd rekommenderad nät sil storlek måla.
9

Justera sprutpistol för en tunn, blöt och jämnt lager. Vrid pistolen främsta medurs tills ingen färg försvinner när du drar i avtryckaren. Vrid den övre ratten moturs tills färgen börjar att spruta ur pistolen. Testa sprutbilden på en bit kartong. Applicera ett tunt, våt päls som du sopa pistolen från sida till sida.
10

Spray objektet som ska målas. Börja sprutning på toppen. Håll parallell pistolen till och ungefär 6 till 8 inches från objektets yta. Flytta pistolen från sida till sida. Se till att varje slag överlappar stroke ovanför den med minst 50 procent.
11

Övermålningsbar enligt tillverkarens anvisningar. Flera skikt är oftast nödvändigt för full täckning. Spraya ytterligare skikt när objektets yta är klibbig men inte tillräckligt våt för din beröring att lyfta färgen.
12

Rengör pistolen. Använd samma lösningsmedel som du använde för att förtunna färgen. Färgen kommer att hårdna och förstöra pistolen om du inte tar bort färgen innan den torkar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63574.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.