Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur MIG Weld Vertikalt

upp och ned är två färdriktningarna vid svetsning vertikalt med en MIG-svets. Färdriktningen du använder medan MIG-svetsning varierar beroende på tjockleken på metallen du svetsar. När du svetsar metall 1/4 tum eller tjockare, skulle du svetsa uppförsbacke att öka svetsinträngning, eftersom den snabba resor för utförsåkning svetsning inte tillåter en strukturellt sund svets i tjockare metall. Downhill svetsning svetsar tunnare metaller med lätthet och används ofta i stället för plant läge svetsning för ljus mätas-plåt. Saker du behöver
2 bitar av metall, 12-tums-square
svetsbordet
MIG svetsare
Svetsning huva
Skyddsglasögon
Svetsning handskar
Show Fler Instruktioner
Förbereda Weld Piece
en

Set ett 12-tums-square metallstycke platt på ytan av svetsbordet.
2

Anslut jordningsklämman av MIG svetsare till svetsbordet. Slå på svets maskin och ställ in spänningen och trådhastigheten per svets guide bladet på MIG (metall inert gas) svetsare. Svetsningen guide arket kommer att vara i en skyddad avdelning av MIG svetsare och kommer att visa de inställningar som krävs för tjockleken på metallen kommer du att svetsa. Addera 3

Sätt på din svetsning huva, skyddsglasögon och handskar svetsning.
4

Stand den andra 12-tums-kvadrat av metall vertikalt i mitten av metallen ligger platt på svetsbordet att bilda en T.
5

Rikta tråd som sträcker sig från spetsen av MIG-pistol med det område där de två rutor av metall möts. Sänk din svetsning huva, dra avtryckaren på MIG-pistol och hålla bågen i 2 sekunder för att häftsvets metall ihop bitarna. Upprepa detta steg för att placera en andra häftsvets på svetsfogen. De häftsvetsar bör vara nära varje ände av svetsfogen.
6

Höj din svetsning huva och tåla de häftsvetsade metallbitar vertikalt på svetsbordet med både inre svetsfogar i T inför dig. Häftsvets metallen T till svetsbordet såsom beskrivits i steg 5, men rikta kabeln från MIG-pistol där metallen T möter ytan av svetsbordet.
Svetsning Uphill

7

Placera spetsen av MIG-pistol längst ner på ena sidan av metallen T, sänka din svetsning huva och tryck på avtryckaren för MIG-pistol. Flytta ljusbågen i en rak linje tvärs över svetsfogen, sedan i en 3/16-inch diagonal linje mot mitten av svetsfogen och tillbaka ner 1/8 tum för att bilda en triangel med centrum för svetsfogens användes som spetsen av triangeln.
8

Fortsätt med triangeln mönster tills du når toppen av svetsfogen att avsluta svetsningen metallen uppförsbacke.
9

Låt svetsfogen svalna innan svetsning svetsfogen på den andra sidan av T.
Svetsning Downhill
10

Passa tråden lämnar spetsen på MIG-pistol med toppen av den osvetsade leden sitter vid en 5 - till 15-graders vinkel pekande mot ytan av svetsbordet
11

Sänk dina svetsning huva och tryck på avtryckaren för MIG-pistol för att starta ljusbågen..
12

Följ framsidan av svetsfogen ner svetsfogen samtidigt göra en liten cirkel med MIG-pistol varje 1/8 tum tills du når botten av svetsfogen.

13

Låt den svetsade metallen svalna till rumstemperatur innan du hanterar metallen, eftersom de två svetsarna kommer att ha gjort metallen tillräckligt varma för att orsaka svåra brännskador, även genom svetsning handskar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63381.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.