Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man tar bort ett skrynkligt Dent

skrynkligt bucklor är inte så vanligt, men kan förekomma på ytan av en bil beroende på vilken typ av kollisionen var inblandad i. En ökad buckla är där metallen har en linje, eller veck, som driver metallen i så att den inte längre är i nivå med den omgivande ytan. Den ökade buckla har oftast mest av färgen intakt förutom själva veck, där det finns en rad saknas måla. För att ta bort ett skrynkligt buckla, kan du använda material från en Biltema. Saker du behöver
80 sandpapper
spackel skrapa
180 grit sandpapper
220 grit sandpapper
Spray primer
Sprayfärg
Spray klarlack

Visa fler instruktioner
1

Sand området i och runt buckla med 80 sandpapper. Detta tar bort all färg på ytan. Kroppen filler kommer inte hålla att måla, bara ren metall. Sand tills ingen färg eller primer på buckla eller runt buckla i upp till tre inches.
2

Använd en gummiskrapa för att applicera ett tjockt lager spackel över buckla. Fyll buckla så att den inte längre är synlig någonstans och fyllmedlet sitter högre än den omgivande ytan av bilen. Låt filler torka i 30 minuter.
3

Sand filler med 180 sandpapper tills den är i nivå med den omgivande ytan av bilen och buckla kan inte kännas med handen . Gå över tanklocket igen med 220 sandpapper för att jämna ut djupa repor som gjorts av 180 sandpapper.
4

Spraya reparerade området med en måttlig lager grundfärg. Håll sprutan 6 till 8 inches från ytan och spraya vänster och höger, inte upp och ner. Låt primern torka i trettio minuter.
5

Slipa grundfärgen med 400 slippapper för att jämna ner och förbereda det för färg. Torkad primer har en grov textur och kommer visa sig i färgen.
6

Spray 04:57 färgskikt på området, hålla rockar ljus för att undvika körningar i färgen. Använd samma spruttekniker som med primern. Vänta fem minuter mellan varje lager.
7

Applicera 03:57 lager av klarlack måla med samma föregående spraytekniker. Låt färgen torka i fyra timmar innan du hanterar området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63533.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.