Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur får man bra svetsinträngning

Skaffa bra svetsinträngning på ett arbetsstycke, oavsett om det är i en industriell situation eller i en bil verkstad, kräver tålamod och beslutsamhet. Medan professionella svetsare göra processen ser lätt, i verkligheten, det tar år av övning för att kunna producera en perfekt svets varje gång du plockar upp svetspistolen. Nybörjare bör inte avskräckas dock, som producerar en acceptabel svets med god inträngning är möjligt för även de mest oerfarna svetsare. Instruktioner
1

Ställ in svetsmaskin för tjockleken på materialet som du svetsar. Varje svetsmaskin är något annorlunda, så du måste läsa igenom manualen för att bestämma rätt strömstyrka och wire speed för tjockleken på materialet du svetsar. I allmänhet, men ser du att ställa in trådhastighet och ringer strömstyrka på svetsaren deras halvvägs blir en bra utgångspunkt.
2

Slå på svetsen och stänger din svetsning hjälm visir. Om du tänker använda handskar, bör du sätta dem på vid denna tid.
3

Placera dig nära arbetsstycket, håller svetspistolen i din dominanta hand. Spetsen på svetsaren bör inte vara mer eller mindre än 1/4 tum från arbetsstycket. Helst ska du vill driva svetssträngen över ytan på arbetsstycket, snarare än att dra den. För att göra detta, håll svetspistolen i 45 graders vinkel till den del av arbetsstycket som är närmast dig
4

Tryck på avtryckaren på svetspistolen medan du tittar noga in i smältan som former. Genom visiret, kommer det att framstå som en sträng av smält vätska. Gradvis börja rotera spetsen på svetsaren i små cirklar över sömmen som håller på att svetsas. Cirklarna bör inte vara mer än 1/4 tum i diameter. Medan du gör detta, tryck på svetspistolen längs sömmen. Detta kommer att leda till att svetsningen pöl att röra sig över sömmen som det område du redan svetsat stelnar.
5

Kör pärla hela vägen längs sömmen av arbetsstycket, och släpp sedan avtryckaren på svetspistol när svetsningen har slutförts. Låt svetsen svalna helt innan du försöker att hantera det. Du vet att du har fått bra svetsinträngning om undersidan av svetsen visas något missfärgade och förvrängda. Dåligt svetsinträngning visar inte någon förändring i botten av svetsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63613.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.