Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur våt sand en bil

Det finns tre huvudsakliga skäl till våt sand eller färg sand, din bil. Du vill antingen att måla en bil utan kroppen skadas, måste jämna ut ett färskt måla jobb innan en klarlack yta eller helt enkelt vill förbereda sig för att polera bilen för att återställa sin ursprungliga glans. Oavsett orsaken, är det relativt enkelt att våt sand ett fordon, även om det tar tid och tålamod. Saker du behöver
Maskeringstejp
Fine-sandpapper (1000 -, 1500 - och /eller 2000-grain) katalog slipblock
Diskmedel
Rag
Bucket
Imma sprayflaska
Vatten
Visa fler instruktioner
1

masken eventuella lister som du kan röra vid slipning processen. Detta förhindrar skador på dessa områden.
2

Fyll hinken med kranvatten och tillsätt en droppe diskmedel för att hålla vattnet från att torka så snabbt. Du kan fylla din flaska imma sprayen vid denna tid också.
3

Linda slipkloss med vattenfast sandpapper. Den grovlek bör vara mellan 1000 - och 2000-grain. Vilken grovlek du börjar med beror på kvaliteten på ytan du ska slipa. Om det finns en hel del brister och ojämnheter, börja med 1000-korn första gången och 2000-grain andra gången. Om det är en ny lack eller har några brister, kommer du bara att slipa en gång med 2000-sandpapper. Om det är någonstans i mitten, användning 1500-grain först, och sedan 2000-korn.
4

Applicera vatten från hinken till bilens yta, och lätt sand i mjuka, cirkulära rörelser. Ytan måste alltid vara våt vid slipning, så använd imma sprayflaska som behövs. Periodvis Torka bort damm med en ren trasa så att du kan se om slipningen är ännu.
5

Upprepa denna process med ett finare sandpapper vid behov. Sedan, skölj och inspektera ditt arbete. Om du missade fläckar, våt sand som du gjorde innan tills ytan är jämn, och skölj sedan igen. Den våtslipning är nu klar, och din bil är redo för ny färg, buffert eller klarlack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63430.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.