Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur MIG Weld Vertikal Up

Metal inert gas (MIG) svetsning ökar produktiviteten och underlättar svetsning inlärningskurva för de nya till svetsprocessen. Detta beror på att den MIG-svetsning med hjälp av en kontinuerlig spole av tråd över en kort förbrukningselektrod (pinne) eller en icke förbrukbar elektrod och påfyllningsstaven (TIG), vilket gör att du kan peka och svetsa. Även om MIG-svetsning är en enklare process, finns det fortfarande riktiga svetsteknik som du behöver för att lära sig, även vertikala upp, en av de svåraste MIG svetsar. Saker du behöver
MIG svetsare
Två stycken 11 gauge (1,8-tums) kolstål
Skyddsglasögon
Svetsning huva
Läder svetsning handskar
svetsbordet

Visa fler instruktioner
1

Öppna upp framsidan eller sidan lock, beroende på svetsare tillverkaren, av MIG svetsare. Titta på svets-guide-diagram för den rekommenderade spänningen och wire speed inställning för 11 gauge (11ga) kolstål.
2

Slå på MIG svetsare och ställ in spänningen och trådhastigheten per svetsen vägleda diagram. De svets-guide-diagram-inställningarna är nära, men du kan behöva göra justeringar för din specifika svetsning stil.
3

Sätt på dig skyddsglasögon, svetsning huva och läderhandskar svetsning.
4

Lay en bit av 11ga kolstål platt på ytan av svetsbordet och placera kanten av den andra stycke av kolstål ovanpå den första delen för att bilda en T.

5

Rikta spetsen på MIG-pistol med skärningspunkten mellan de två bitar av metall, sänka din svetsning huva och tryck på avtryckaren för MIG-pistol för att bilda en häftsvets mellan de två metallbitar. Du måste hålla MIG pistolavtryckare 2 sekunder för att säkerställa en korrekt häftsvets. Upprepa processen för att placera en andra häftsvets på de två bitar av metall.
6

Stand de kryssade svetsade bitar av metall vertikalt med hörn som bildas i steg fyra och fem vänd mot dig och tack en av metallstyckena till toppen av arbetsbordet.
7

Placera spetsen av MIG-pistol vid den lägsta punkten av filén svetsfogen, sänka din svetsning huva och tryck ned avtryckaren på MIG-pistol.
8

Kör spetsen av MIG svetsare över svetsfogen, upp 3/16-inch på en 30-graders vinkel, rör sig mot mitten av leden och tillbaka ner 1/8-tums vid en 30-graders vinkel. Upprepa processen tills hela leden har svetsats vertikalt uppåt. Du skapar små trianglar med svetspölen, med centrum i svetsfogens såsom den översta punkten av triangeln.
9

Låt de svetsade bitar av kolstål för att svalna till rumstemperatur innan du drar stycken mot häftsvets att befria dem från ytan av svetsbordet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63380.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.