Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man använder en Plasma Cutter på 20-gauge stål

Plasma fräsar använder luft och el för att omvandla en luftström till en plasmaljusbåge. När plasmabågen i kontakt med ytan av en metall, gör det marken och skapar en ström av plasma kan blåsa igenom stål. Tjockleken av stål en plasmaskärare kan skära genom varierar beroende på kapaciteten av skäranordningen. Thinner-gauge metaller kräver mindre ström för att skära än tjockare metaller. Tunn 20-gauge stål skär lätt med en korrekt inställd plasma cutter. Saker du behöver
20-gauge stål
Icke brännbart arbetsyta
Brandsläckare
Burning skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Set en bit av 20-gauge stål på en obrännbar arbetsyta. Placera en brandsläckare nära till arbetsytan.
2

Anslut marken klämman från en plasma cutter till ett hörn av 20-gauge stål. Koppla in och slå på plasma cutter.
3

Vrid strömstyrka ratten sitter på framsidan av plasma cutter till 50 ampere, eller mitten inställningen om din plasma har en klick- stil knopp med några numeriska värden. Ställ luften ratten på sin högsta tryck inställning.
4

Sätt på ett par brinnande skyddsglasögon.
5

Håll i änden av koppar elektrod placerad i slutet av plasmakanonen 1/8 tum från ytan av den 20-gauge stål. Dra den ena kanten av stålet över änden av arbetsytan. Tryck ner avtryckaren plasmakanonen. Dra pistolen över stålet när ljusbågen tänds och gnistor eld under stålets. Sluta skära efter att ha flyttat cirka tre inches.
6

Inspektera snittet. Vrid strömstyrka högre om snittet inte går igenom stål eller vrid strömstyrkan ner om snittet inte är 1/16 tum bred med jämna sidor.
7

Utför ytterligare en nedskärning med den justerade plasma saxen. Justera inställningarna efter behov för att åstadkomma ett rent snitt på 20-gauge stål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63492.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.