Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man tar bort bakaxeln från en Polaris Sportsman

Den bakre upphängningen på Polaris ATV består av stötdämpare, nav, lager och fjädrar. Varje komponent kräver regelbundna kontroller för lösa bultar, trasiga stövlar och böjda stavar. Bakaxeln på fordonet är inget undantag. Polaris är byggd för att klara de tuffaste vägarna, hinder och körförhållanden. Ibland bakaxeln kan skadas och måste tas bort. En ersättare axel kan köpas hos din lokala Polaris återförsäljare för reparation i hemmet. Saker du behöver
Hylsnyckel
hydraulisk domkraft
Visa fler instruktioner
1

Placera Polaris på plan mark och blockerar framhjulen från att röra sig åt båda hållen. Med hjälp av en hydraulisk domkraft, lyfter den bakre delen av fordonet i luften.
2

Använd en hylsnyckel, ta bort de fyra muttrarna som håller hjulet på plats. Avlägsna hjulet. Dra navkapseln rakt av axeln. Avlägsna och kassera sprinten. Ta kronmuttern och brickor på bakaxeln med hjälp av en hylsnyckel.
3

Avlägsna bulten och självlåsande muttern som håller övre länkarm till bakaxellager bärare med en sockel skiftnyckel. Håll i bakaxeln och dra bort det bakre navet. Innan du tar bort den bakre axeln är, markera axelns med och "R" eller "L" för att säkerställa korrekt axel ersättare.
4

Håll bakaxeln rakt ut från transmissionen. Dra skarpt utåt på bakaxeln för att rubba den inre drivknut låsring från växellådans utgående kugghjulet. Ta bakaxeln från ramen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63568.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.