Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Gör-det-själv Automotive Paint jobb

Måla din bil kräver mer än bara ett par burkar aerosol sprayfärg från butiken. Kvalitet måla jobb kräver omsorg och noggrannhet och är mycket lätt åstadkommas i ett klimat-kontrollerad måla monter. Måla jobb kan tillämpas hemma, men med rätt verktyg och noggrann planering av stegen i att måla bilen. Saker du behöver
Tvål
Vatten verktyg
hand
Maskeringstejp
maskeringspapper
Gray fordonsindustrin scuffing kuddar
Vax och fett remover
Rena trasor
Air kompressor med luft linjer
HVLP sprutpistol
Automotive måla
Automotive klarlack
1000-grit vått /torrt sandpapper
Orbital buffert
polermedel
Visa mer Instruktioner
1

Rengör motorcykeln noggrant med tvål och vatten. Det är viktigt att ta bort all smuts från fordonets yta för att undvika förorening av färgen.
2

bort bilens omålade trim såsom dörrhandtag, bälte gjutning, facklor fender och sidospeglar att underlätta målning med handverktyg. Också bort fönsterlister, radio antenn och eventuella emblem eller märken på paneler som måste målas.
3

Blöt ren trasa med vax och fett remover, torka sedan av panelen fordonet som ska målas. Detta tar bort alla kvarvarande spår av vax eller fett.
4

masken de delar av fordonet som inte behöver målas. Använd maskeringstejp och maskeringspapper för detta. Också hålla i minnet att något i ditt garage som du inte vill få färg på behov som behöver täckas upp, liksom.
5

Scuff panelen som ska målas med grå fordonsindustrin instegsskydd pad. Eftersom billack inte fastnar på blanka ytor, är det viktigt att helt matt yta med tröskelskyddet dynan före tillämpa färg.
6

Torka ytan igen med vax och fett remover. Omedelbart efter ansökan, torka av kemikalien med en ren, torr trasa för att undvika att låta vaxet och fett remover för att torka på ytan av fordonet.
7

Ladda färgen i din pistol, sedan kontrollera vapnet tryck och sprutbild på en maskerad del av fordonet eller en testpanel. Håll sprutpistolen mellan 8 och 12 inches från ytan, och sprej bredden bör vara ungefär densamma. Gör justeringar av pistolen om det behövs.
8

Applicera färgen på panelen, som arbetar i breda, svepande och raka slag. Börja längst upp på panelen och arbeta dig nedåt, överlappande varje pass med hälften med nästa pass. Applicera färgen långsamt, men undvik att låta färgen att köra eller sag, vilket händer när färgen appliceras alltför långsamt. Låt färgen torka innan du fortsätter.
9

Rengör pistolen noggrant, torka den med hjälp av tryckluft för att förbereda pistolen för tydlig täckfärg. Fyll koppen sprutpistolen med tydliga, sedan spraya en liten mängd klar på testpanelen eller det maskerade-off parti av fordonet. Detta rensar föroreningar ur sprutpistolen en sista gång.
10

Spray på tydlig täckfärg på samma sätt som du har använt färgen. Den klara visas mycket tjockare på panelen, så var extra noga med att undvika körningar eller spänningsfall. Låt klara torka ordentligt innan du fortsätter. Utan en lackboxen, torkar av den klara bäst kvar över natten. Försök att sand och polera klart för snabbt kan skada fordonets yta.
11

Sand klarlack med 1000-grit vått /torrt sandpapper med vatten för att avlägsna överskott av grovhet från mål. Detta kallas apelsinskal. När slipat, applicera en liten mängd polermedel till en kretsande buffert och polera panelen tills den är blank och ljus, med inga spår av repor eller skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63596.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.