Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Vad orsakar virvlar runt i en lack?

Lack virvlar orsakas av ett antal olika saker, inte minst som är bristen på ordentlig beredning av den målade ytan före målning. Måla virvlar runt är mycket mer märkbar på mörkare färg fordon, inklusive grönt, blått och naturligtvis svart, men de finns också på metalliska finish och pärlor, liksom. Måla virvlar runt, och förebyggande av dem, är det som gör att måla mörka färger så svårt. Rengöring frågor

polerrosor orsakas av rengöring frågor före målning dyka upp efter det att fordonet har slipas och poleras efter toppen klarlack har torkat. Dessa är vanligen tillskrivs närvaron av vax och fett remover som inte var ordentligt torkade efter ansökan och innan applicering av färgen. Färgen sprutas över de lösningsmedel, torkar snabbt medan fiskögon är i färd med att bilda, men är inte tillåtet att bryta igenom ytan av färgen eller rensa på grund av den hastighet med vilken de bästa rockar torkades. Reparera dessa polerrosor kräver strippning av fordonet finish och ommålning av fordonet.
Putstrasa Använd

Tack dukar hjälper till att ta bort damm och andra partiklar från ytan av bilens färg före appliceringen av den klara täckskiktet. Används felaktigt, men de kan fördärva bilens avsluta med polerrosor. Tack dukar ska användas på endast ett fordon, och sedan kasseras. Tack dukar som används om och om igen så småningom bygga upp tillräckligt med partiklar för att sätta in mer än de plockar upp. Dessutom kan please dukar används på metallicfärger låg faktiskt metalliska flaga över i mönster eller ta bort metallflingor helt, lämnar banan för putstrasa s virvel bakom.
Felaktig Sand Teknik

Felaktig slipning teknik resulterar i de mest lätt reparerade färg virvlar runt. Vid slipning en tydlig täckfärg, är det viktigt att undvika att arbeta i cirklar. Även om du kanske tror att sandpapper är tillräckligt lätt för att inte ha någon effekt, är det tvärtom. Slipa i cirklar tenderar att gräva djupa kanaler i lacken som polering inte kan ta bort. Det enda sättet att reparera detta är att slipa om fordonet och polera det igen. Vid slipning, är det bäst att skapa ett "X" mönster, som arbetar med de finaste slippapper du kan hantera. Slutslipning bör ske med våt /torrt sandpapper rankade mellan 800 -. Till 1500-korn på en slipkloss

Buffertar kan göra eller bryta en färg
Buffer Problem jobb på din bil. Den putsdyna måste vara ren och fri från torkad polermedel, och du måste arbeta med en låg hastighet för att undvika att bränna igenom lacken. Funktionen hos en buffert är delvis att flytta materialet som poleras från höga punkter till låga punkter, jämna ut ytan. Utfärdad i höga hastigheter, detta inte längre sker på molekylär nivå, men på den synliga nivån. Det orsakar polermedel att torka ut för snabbt och i huvudsak Jigg ytan av den klara beläggningen. När det gäller torkat material på putsdyna, har detta effekten av skur klara täckfärg, snarare än att polera det. Reparationer för dessa frågor allt från ommålning av hela fordonet att åter slipa klart täckhår och putsning med en lägre hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63600.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.