Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man tar bort den främre stötfångaren locket från 2005 Celica GT

Den 2005 Toyota Celica, liksom de flesta fordon av eran har en främre stötfångarhöljet som är gjord av en eller flera typer av plast eller glasfiber. Den eleganta utseendet på våra moderna fordon som din Celica kommer inte utan fel, eftersom det mjukare materialet lämnar stötfångaren mer känsliga för skador. Om du byter ut stötfångaren på din Celica grund av skada av något slag måste du inspektera alla stötfångaren monteringsverktyg och stöder för eventuella skador, och korrigera eventuella brister innan en ny stötfångare kan installeras. Saker du behöver
platt skruvmejsel
10 mm djup brunn sockel
3-tums ratchet förlängning
ratchet
Blanket
Små tandad kniv
Visa mer Instruktioner
1

Park ditt Celica på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft motorhuven och stödja den med tho hood prop stav. Lyft upp på plasten motorhuven och ta försiktigt bort motorkåpan från motorrummet.
2

Bänd skölden hjulet stänk från där den sitter på insidan av stötfångarhöljet med en platt skruvmejsel, men gör inte bända för långt eller stänkskyddet kommer att skadas. Demontera fästbulten vid botten av stötfångaren bakom stänkskyddet med en spärrfunktion, ratchet förlängning och 10 mm djup brunn uttag. Upprepa detta steg för den motsatta sidan
3

Nå genom öppningen i stänkskyddet på båda sidor av fordonet och vrid sockeln sidomarkeringslampa moturs för att separera uttaget från huset.; tillåta att uttaget hand fri av stötfångaren. Ta de bästa fästbultarna mellan huvudena lampor med en 10 mm hylsa och spärrskaft. Ta bort plastklämmorna genom att bända på mitten stiftet med en platt skruvmejsel.
4

Placera dig själv på marken och lokalisera alla sex nedre fästbultar och fyra lägre monteringsmuttrarna. Ta det nedre fästet och muttrar med en 10 mm hylsa och spärrskaft. Dra utåt på sidorna av stötfångaren för att lossa stötfångaren från stänkskärmen.
5

Support centrum av stötfångarhöljet för hand och dra sundet utanför fordonet. Håll stötfångaren hand når ner till dimljuset bostäder på vardera sidan av stötfångaren och koppla dimman sele ljus ledningar från varje ljus.
6

lägga ut en filt och placera ersättare stötfångare och den ursprungliga stötfångarhöljet nedåt. Bänd varje lampa sidomarkeringslampa ur den ursprungliga stötfångarhöljet med en platt skruvmejsel och klipp dem på plats i det nya stötfångarhöljet, inte tvinga dem att de är sida specifik. Hoppa över nästa steg om din Celica inte är utrustad med dimstrålkastare.
7

Undersök område där dimljusen är installerade i stötfångarhöljet för att hitta små skurna hål runt dimljus block av plattor. Skär upp hålen dimljus med en liten tandad kniv och kasta block av plattorna. Bänd upp på dimljuset säkra klämma för att ta bort hunden lampan från stötfångaren. Överför montering dimljus till den nya stötfångarhöljet en sida i taget. Lås klämman på plats på den nya stötfångaren för att säkra enheterna dimljusen.
8

Håll den nya stötfångarhöljet framför fordonet och klippet dimman sele ljus ledningar till dimman lätt montering. Placera stötfångaren under lamporna och över den övre strålelementet kärnstödet, löst installera två av den övre stötdämparen monteringsbultar. Ner varje sida av stötfångaren under främre fendrar. Montera bultarna bakom ratten stänkskydd för varje sida och dra åt dem ordentligt med en 10 mm djup sockel, ratchet förlängning och ratchet. Montera sockeln sidomarkeringslampa åt sidan märket objektivet och vrid den medurs för att låsa på plats på varje sida av stötfångaren.
9

Placera dig själv på marken och vägleda de fyra inverterade benen på den nedre stötfångare fästen över reglarna på den nedre kärnstöd. Montera sex bultar och fyra monteringsmuttrar och dra åt ordentligt med en hylsa och spärrskaft. Manövrera sköldar hjulet splash bakom stötfångarhöljet
10

Montera de återstående övre fästskruvarna och dra åt alla ombonad med en hylsa och spärrskaft. Sänk klippet från kärnan support på plats på nya stötfångarhöljet. Montera plast motorhuven och knacka över de låsande områden för att fästa locket till motorn. Stäng fordonets huva.
11

Kör fordonet till en lokal body shop för att få stötfångaren målas för att matcha resten av fordonet, om det behövs.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63646.html

Previous:
Next: No

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.