Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Verktyg för Dent Repair

Body butiker använder många olika verktyg för att reparera bucklor på en bil. Storleken på en buckla avgör vilka verktyg kommer att användas för att åtgärda det. I vissa fall är mer än ett verktyg som behövs för reparationen. Till exempel kan ett grunt buckla fästas med en sug-avdragare, medan en djupare buckla kan innebära bultande med en klubba och även några diskret borrning och fyllning. Sug Avdragare

Sug avdragare fungerar genom att trycka på en sugkopp på det skadade området så att buckla som ska "dras" ut. Denna metod fungerar bra med en enda kopp för små bucklor där lacken är ostört. Med två storlekar av sugkoppar, förbundna med en "bro" och ansluta ett draghandtag mellan dem medger medelstora och stora bucklor som "poppade" ut igen. Denna snabba metod åstadkoms utan att borra några hål, ett krav på icke-sug buckla kit.


Gummi Hammare Om baksidan av en buckla är i ett område som kan nås, återställer försiktigt packas med en gummihammare från undersidan av panelen formen. Gummi används i preferens till andra material eftersom färgen är mindre benägna att flagna från slagen. Noggrann undersökning kommer att visa om några sprickor förekommer i färg vid området för skadan. Innan knacka ut en buckla, lägg en duk på marken under området så några chips av färg kan samlas. Dessa kan ersättas med hjälp av en limpistol eller användning som prov för färgmatchning om fyllning krävs.
Dent Avdragare (icke-sug)

Om sugkoppen stil buckeldragare inte korrigera skadan, använder den version som kräver ett litet hål borrat i kroppen utövar den extra dragkraft som behövs för djupare bucklor. Eftersom dessa brukar innebära någon bättring med spackel och färg, kommer ett litet hål inte vara märkbar efter avslutat jobbet. Efter borrning av ett hål, sätt i verktyget och klorna kommer låsa på baksidan av buckla. Verktyget dras sedan tills buckla hoppar ut. Efter detta baksidan av panelen tappas på att jämna ut eventuella ojämnheter som finns kvar. Fyll hålet med spackel och locket med färg.
A Dolly

En dolly är ett speciellt verktyg för att jämna ut eventuella rynkor kvar i områden som skadats av bucklor. De finns i en mängd olika storlekar med olika formade kurvor. Välj en som bäst passar formen på området, sätter den bakom buckla, sedan använda en gummiklubba för att försiktigt reformera formen av metallen, knacka tills den ligger platt mot dolly.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63378.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.