Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man använder en hammare Bildelar & Dolly

Automotive hammare och dockor är specialiserade verktyg inom fordonsindustrin restaurering handeln . Ett brett sortiment är tillgängliga för att manipulera metall genom att avlägsna bucklor och formning kroppens konturer . Hammare och dollys tar lite övning att använda på rätt sätt, men när de hanteras på rätt sätt , praktiskt taget varje metall arbete på ett fordon kropp kan åstadkommas . Saker du behöver
Automotive handverktyg
Visa fler instruktioner
1

ta bort den skadade panelen från fordonet , om det behövs . Detta är nödvändigt när den bakre sidan av panelen inte är åtkomlig från insidan av fordonet. Undantag kan omfatta områden i bakre änden där inne panelerna är åtkomliga från stammen .
2

Applicera Dollys krökta , platta sidan mot den låga sidan av buckla som håller hamrade . Detta förhindrar hammaren från att producera höga , nöp fläckar i metallen .
3

Stryk den höga sidan av dent med hammaren medan du håller dolly mot den låga sidan av buckla . Du kommer att känna dolly studsa panelen om du har träffat buckla korrekt . Den mängd kraft du tillämpar när den träffar för hammaren beror på storleken av buckla . För tätt sammanpackade bucklor , såsom görs med vassa spetsar , slå den höga sidan av buckla ordentligt . För stora bucklor , som görs av en stor , platt föremål , slå buckla försiktigt för att återställa bilens form .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63588.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.