Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Ta bort djupa repor på billack

Repor på din bil förringa dess övergripande skönhet och värde. Men tar du bilen till en professionell för att reparera djupa repor innebär ofta en dyr reparation. Många repor kan fastställas hemma med väldigt lite tid och kostnad. Saker du behöver
Bil rengöringsmedel
Skokräm
Sandpapper
Två mjuka trasor
Electric buffert (tillval) katalog Wax
Visa fler instruktioner

1

Tvätta repad området noga och torka den fullständigt. All smuts eller grus på fordonets yta kan få gnuggas in färgen under slipning eller polering faser av reparation, vilket leder till mer repor på lacken.
2

Gnid en kontrast material i repan. Sand ned till nivån på scratch. En kontrast material bidrar till att säkerställa att du inte sand för djupt i färgen. Skokräm är ett exempel på ett kontrastmedel. Använd mörka skokräm för ljus färg och ljus skokräm för mörk färg. Som ni sand, börjar skokräm att lossna, när den är helt borta, vet du att det är dags att sluta slipning.
3

Slipa scratch med en 2000 korn eller finare våt /torrt sandpapper. Håll sandpapper blöt under hela slipningen och tillämpa en liten mängd tvättmedel till det så att det är halt.
4

Buff området med en gnugga förening. Du kan använda en elektrisk buffert om du har en tillgänglig. Om inte, använd en mjuk trasa i en cirkulär rörelse över området.
5

Avlägsna gnugga föreningen med en torr, ren trasa för att gnugga föreningen bort. Använd vatten om föreningen inte lossnar lätt.
6

Wax det drabbade området. Vaxning tätar måla in och hjälper till att skydda den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63442.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.