Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man reparerar en repa på en bilens kaross

Repor på en bils kaross förringa bilens skönhet. Ta din bil till en yrkesorganisation butik innebär kostsamma reparationer, så många människor bara ignorera eventuella repor och lära sig att leva med dem. De flesta människor tror inte att de är kapabla att fastställa repig själva. Men ganska ofta, dessa repor är lätta att reparera med några enkla steg. Saker du behöver
Soap
Vatten
Våt /torr sandpapper, 2000 grit eller högre
Kontrast material
Electric buffert (tillval) katalog 2 eller 3 mjuka kläder
Rubbing förening
Wax
Visa fler instruktioner
1

bedöma scratch. Du vill vara säker på att din bil egentligen är repad innan du fortsätter. Det finns tillfällen när något som är mjukt, vilket överför färg på din bil utan att faktiskt skära in i färgen, träffar din bil. Så, ska du köra nageln över repan för att se om det finns en inbuktning i sin färg. Om så är fallet, har du en repa.
2

bestämma djupet av scratch. De flesta moderna bilar har en klarlack på toppen, sedan ett lager av färgad färg, sedan en primer under det hela. Du måste bestämma hur djupt repan går innan du försöker fixa det. Om du ser vita eller metall genom repan, då den är repad ned till primern eller ram. Detta innebär mer omfattande reparation, inkl färg matchning, bättre vänster till proffs. Merparten av tiden, är grunden precis i klarlack, som kan fästas med några enkla steg. Addera 3

Tvätta repad yta och torka den grundligt. Smuts fungerar som slipmedel och kan leda till att du sand djupare än du vill.
4

Applicera en kontrast material in till scratch. Du behöver någon form av vägledning så att du inte sand djupare än scratch. Skokräm är ett exempel på något som du kan använda.
5

Slipa repad yta. Använd en våt /torr sandpapper av minst 2000 grit eller högre. Se till att du håller mycket vatten händig och doppa sandpapper i det som ditt arbete. Lägg lite diskmedel till sandpapper för att göra det hala och glida över bilens kropp lättare.
6

Håll ett öga på kontrasten materialet. När du ser den försvinna, du vet att du har gått tillräckligt djupt.
7

Applicera en gnugga förening. Du kan använda en elektrisk buffert för att göra detta snabbt. Om du inte har en, bara använda en mjuk trasa och gnugga i en cirkulär rörelse. Detta steg jämnar ut det slipade området.
8

Wax området. Detta bidrar till att täta det reparerade området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63457.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.